Podgorička premijera filma „Mi djeca sa stanice Zoo“ - Volim Podgoricu

 Podgorička premijera filma „Mi djeca sa stanice Zoo“

 

Podgorička premijera amaterskog igranog filma učenika Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava “Mi djeca sa stanice Zoo” biće organizovana u poneđeljak, 16.oktobra, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 17 sati.

Riječ je o filmu koji se bavi problematikom narkomanije, problemom i raspadom porodice, kao i socio-ekonomskim temama, sedamdesetih godina dvadesetog vijeka u Berlinu u Njemačkoj. Mnoge institucije su nažalost zakazale, tako da su mladi brzinom svjetlosti padali u nepovratni ambis, upražnajvajući opijate svakodnevno, potkradajući svoje najmilije, prodajući mlada tijela, kako bi zadovoljili poroke.

Film je nastao po istoimenom djelu Kristijane Felšerinove, a scenario, režiju i kostimografiju potpisuje profesorica književnosti Senada Đešević.

“Ovo je film prvenstveno edukativnog i preventivnog karaktera, nikako represivnog. Namijenjen je kako učenicima, tako i roditeljima, kao i svim ostalim ljudima zainteresovanim za ovu tematiku” kaže prof. Đešević

Glavni akteri u filmu su učenici Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava, a snimanje filma je podržano od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Posjetioci filma će umjesto kupovine ulaznice biti u mogućnosti da se priključe humanitarnoj akciji i da određena sredstva doniraju u okviru donatorske kutije za liječenje Podgoričanke Nevenke Slomović koja boluje od cerebralne paralize.

 

1 komentar

  1. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com