Poetsko veče Gorana Tadića - Volim Podgoricu

Poetsko veče Gorana Tadića

 

Poetsko veče popularnog pisca i pjesnika Gorana Tadića biće odražno u neđelju, 15.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

 

Posjetioci poetske večeri uživaće u Tadićevim ljubavnim stihovima koje je objavio u okviru pet zbirki pjesama: “Satenski stihovi”, “Oprosti mi stihove”, “Duša u mekom povezu”, “Oči naše” i “Kad pročitaš, spali”. Pojedine stihove pratiće zvuci gitare.

 

Goran Tadić, pjesnik i kompozitor, rođen je 1963. godine u Novom Sadu. Za pozorišne predstave komponovao je sveukupno preko 200 instrumentalnih kompozicija. Godine 2006. izdao je kantautorski CD pod nazivom “Sitnice”. Posljednjih trinaest godina radi u privatnoj firmi administrativne poslove. Počeo je da piše stihove kad je imao samo pet godina. “Tad i nikad više bila je to tek igra reči koje se rimuju. Spoznaja slobodne forme, dakle stiha bez ritma i rime, pružila mi je mogućnost da pišem šta osećam, a ne da pišem pesme. Do dana današnjeg je tako.” “…Ponekad poneko kaže da se igram rečima. Priznajem da mi takva konstatacija ne prija, jer pisanje ne doživljavam kao igru, već kao posledicu veoma ozbiljnog procesa – razmišljanja. Dakle, ako se i igram, ne igram se rečima, već mislima.” kaže Tadić

 

Sticajem okolnosti od 2010. godine prestaje da se aktivno bavi muzikom i svoje vrijeme posvećuje pisanju poezije. Privukao je mnogo pažnje već prvom knjigom “Satenski stihovi”, koja je objavljena 2011. godine. Od tada je imao brojne samostalne književne večeri u Srbiji i u bivšim republikama SFRJ. Goran Tadić je veoma omiljen kod mladih čitalaca na društvenim mrežama. Naročitu pažnju izazvala je Tadićeva zbirka, “Kad pročitaš, spali”, inače peta po redu, objavljena u januaru, 2016. Pjesnička knjiga – neobična po svemu. Zbirka obuhvata trideset i dvije pjesme koje je pisao rukom, a potom kopirao i štampao. Jedna pjesma – jedno pismo. Svaki paket, pored pjesama, sadrži i po jednu dopisnicu, razglednicu i novogodišnju čestitku.

 

Jedinstven i vrlo neobičan gest prije svega za najmlađe čitaoce koji nikada nisu dobili pismo rukom pisano. Pjesme Gorana Tadića mogu se pročitati u elektronskoj formi na zvaničnoj internet prezentaciji. Živi i stvara u Novom Sadu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com