U ustanovi na Kakarickoj gori održana obuka psihologa za primjenu PAI inventara ličnosti - Volim Podgoricu

U ustanovi na Kakarickoj gori održana obuka psihologa za primjenu PAI inventara ličnosti

U Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica organizovana je obuka psihologa za korišćenje savremenog psihološkog testa PAI inventara ličnosti. Obuku je realizovalo Udruženje psihologa Crne Gore u saradnji sa Javnom ustanovom Podgorica.

Mogućnost da dobiju informacije, kao i detaljna objašnjenja upotrebe ovog testa dobilo je 25 psihologa sa područja Crne Gore. Obuku je sprovodila doc.dr Dragana Đurić Jočić iz Srbije, koja je i urednica srpskog izdanja PAI inventara.

Organizacija obuke za primjenu PAI inventara ličnosti predstavlja korak više ka usavršavanju psihologa u Crnoj Gori, kao i njihovom kvalitetnijem radu sa klijentima/pacijentima/korisnicima u institucijama u kojima su zaposleni.

PAI je instrument namijenjen za kliničko ispitivanje osoba starijih od 18 godina. Riječ je o instrument koji je u svijetu, pored MMPI-2 na popisu najčešće primjenjivanih instrumenata za procjenu ličnosti u kliničkoj praksi i istraživanjima.

Obuka za primjenu testa samo je jedna od aktivnosti koja označava početak saradnje Udruženja psihologa Crne Gore i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com