OVO SU PLANOVI FEJSBUKA (VIDEO) - Volim Podgoricu

OVO SU PLANOVI FEJSBUKA (VIDEO)

Fejsbuk želi da virtuelna stvarnost postane uobičajena kao mobilni telefoni i zbog toga su u srijedu predstavili novi uređaj – Oculus Go, koji na tržište stiže sljedeće godine.

Koštaće 200 dolara, a Mark Zakerberg je rekao kako će to biti najpristupačnije VR iskustvo ikad. Zakerberg je priznao da virtualna stvarnost ne raste kao što bismo željeli, ali da je njihov cilj da milijardu ljudi uvedu u virtuelnu stvarnost.

Kako bi to postalo moguće, potreban je uređaj koji može raditi samostalno, bez računara ili mobilnog telefona, ali i nudi vrhunsko iskustvo.

Oculus Go će nuditi VR iskustvo koje je nešto bolje od Gear VR za Samsungove telefone te nešto lošije od Rifta, međutim biće mnogo povoljnije od Rifta. S druge strane, Fejsbuk i njihov Oculus rade i na puno naprednijem uređaju koji je poznat pod nazivom Projekt Santa Cruz. On će nuditi praćenje pokreta bez potrebe za vezom s računalom ili dodatnim senzorima koje morate razmjestiti po prostoriji. No, još se ne zna kad će stići na tržište.

Do tada će mnogo nade polagati u Oculus Go, uređaj koji će dobiti nova sočiva, imaće rezoluciju od 2560×1440 piksela i kontroler sličan onome za Gear VR. To znači i da će aplikacije sa Samsungovog uređaja biti kompatibilne s novim.

Ali, pravo je pitanje hoće li i ovaj uređaj uspjeti na tržištu. Analitičar Džon Dilejni iz IDC-a za BBC je rekao kako virtuelna stvarnost neće uspjeti, ako ne stigne na masovno tržište po ovoj cijeni.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com