OSTVARILA SAN: Crnogorka koja krasi svjetske magazine (FOTO) - Volim Podgoricu

OSTVARILA SAN: Crnogorka koja krasi svjetske magazine (FOTO)

Raditi za modne brendove D&G, Ralph Lauren, Top Shop, Avon, Miss Guided, kao i za magazine Vogue, Harpers Bazaar, san je mnogih djevojaka širom svijeta. Ipak, Nikšićanka Anja Zvicer je ostvarila taj san.

Ova dvadesetsedmogodišnja djevojka u svijet mode je, kaže, ušla sasvim slučajno kada je imala 21, ne nadajući se nekim velikim uspjesima, piše portal Onogošt.me.

„Na poziv agencije „Starsystem“ iz Pariza odlučila sam da se oprobam u ovom svijetu.Vidjela sam to kao dobru priliku da proputujem svijet, naučim jezike i steknem nova poznanstva. Nikad nisam maštala da budem model, uvijek me više privlačila gluma, ali uz ovaj posao sam mnogo putovala, naučila sam kako da se snalazim i živim sama, naučila jezike i stekla mnoga prijateljstva“, počinje priču za portal Onogošt Anja.

Zavrsila je Pravni fakultet i, ističe, školovanje joj je uvijek bilo na prvom mjestu, a iako se trenutno bavi modelingom, njega i dalje smatra svojim hobijem.

U ove vode ozbiljnije se upustila tek nakon što sam završila fakultet, te težinu ovoga posla, za koju kaže da nije mala, nije previše osjetila.

„Biti model uopšte nije lako. Taj svijet nije tako sjajan kao što izgleda. Kao i svaki posao, ima svoje lijepe i loše strane. On zahtjeva mnogo odricanja, mnogo strpljenja. Radni dan počinje jako rano. Buđenje je u 5 sati, pa odlazak na kastinge. Nerijetko se dešava da imamo i po sedam-osam kastinga u nekolika sata, a jako je teško sve to stići s obzirom da se nalazite u veoma velikom gradu. Ljetnje kolekcije se uglavnom rade zimi, a zimske ljeti, tako da poslovi su često jako teški i zahtjevni. Svaki dan nova poznanstva i posao sa različitim ljudima. Mnogo puta sam i usamljena i sama, ali sve to prođe i na kraju se pamte samo neke lijepe stvari“, iskrena je ona dodajući da posao modela ima i tih lijepih strana i pruža mnoge mogućnosti koje inače ne bi imala.

„Proputovala sam svijet, bila na jako lijepim i neobičnim mjestima, počev od neobičnog, orijentalnog istoka poput Bejruta i Istanbula, do sasvim drugačijeg zapadnog svijeta poput Milana, Njujorka i Majamija“, nastavlja ona.

 

Kao foto modelu, većina njenih poslova bila je vezana za slikanja kataloga, kampanji i snimanja reklama i u tim snimanjima se, otkriva, više pronalazi nego na pisti. Da joj i jedno i drugo ide sjajno pokazatelj je njena već zavidna karijera.

„Potpisala sam ugovor sa više modnih agencija u svijetu, radim sa agencijom „Wilhelmina“ iz Majamija, „Modelwerk” iz Njemačke, „Nevs“ iz Londona. Imam svoju matičnu agenciju „Key models„ iz Kanade i zaista sam zadovoljna našim odnosom. Moja agencija sarađuje samo sa najboljim i provjerenim svjetskim agencijama tako da nikad nisam imala loša iskustva. Radila sam za mnoge brendove u Turskoj, Americi i Britaniji. Radila sam za D&G, Ralph Lauren, Top Shop, Avon, Miss Guided, kao i za mnoge magazine. Radila sam Beauty naslovnicu za magazin Vogue, Harpers Bazaar i druge“, ponosno ističe Anja dodajući da je njenim uspjesima mnogo doprinijela harizma, unutrašnja ljepota i energija, koje su, smatra, mnogo važnije od fizičkog izgleda.

Pored modelinga njena ljubav je i gluma.

„Jako volim glumu i najviše se radujem kada dobijem posao vezan za snimanje. Gluma je, po mom mišljenju, mnogo ljepša i zanimljivija od samog modelinga, ali sa druge strane ne mozete biti dobar model ako niste i dobri i u glumi, to je povezano. Dok sam u Londonu redovno odlazim na časove glume i plesa u poznati Pineapple studios gdje sam mnogo toga naučila“, zadovoljno dodaje ona naglašavajući da pored glume voli i fotografiju, te da ima sreću da radi sa dobrim fotografima tako da sa svakog svog posla nauči ponešto novo.

Mnogo voli putovanja i sa svakog nosi lijepe uspomene, ali ipak, u kako kaže „svoj Nikšić“ se najradije vraća.

„Dok sam u inostranstvu u potpunosti sam posvećena poslu, a kad dođem kuci onda se trudim da provedem što vise vremena sa svojim bliskim ljudima. Ja jako volim da putujem i sa svakog svog putovanja nosim divne uspomene. Svaki grad je priča za sebe i poseban na svoj način tako da ne bih mogla nijedan posebno izdvojiti. Pored svih putovanja i snimanja i lijepih trenutaka za mene je naljepši onaj kada se vratim kući u svoj Nikšić i prepričavam doživljaje sa putovanja sa svojim bliskim ljudima. Imam veliku podršku od svoje porodice, dečka i prijatelja“, priča uspješna Nikšićanka.

Kuda će je put dalje odvesti ne zna, jer je kaže, sve to sastavni dio nepredvidljivog života.

„Da li ću i u budućnosti biti u modnom svijetu, baviti se fotografijom, dizajnom ili cu se se posvetiti pravu, to jos uvijek ne znam. Život je nepredvidljiv, a ja još uvijek ne znam koji putem krenuti“, šaljivo završava razgovor Ana.

Onogošt

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com