Uhapšen ozloglašeni ubica - Volim Podgoricu

Uhapšen ozloglašeni ubica

Milan Ugarković (34), poznatiji pod nadimkom Mali Ugar, uhapšen je u srijedu u Beogradu kada je Interventna policija kod njega pronašla dva pištolja.

Ugarković je uhapšen nakon što ga je patrola policije zaustavila u rutinskoj kontroli. Kod njega su pronađena čak dva pištolja, pa je uhapšen zbog nelegalnog nošenja oružja.

Malom Ugaru suđeno je zbog ubistva Jovicu Jankovića u Batajnici 2013. godine. On je nakon zločina dvije godine bio u bjekstvu.

Ugarković je na kraju uhapšen, a potom je prvostepenu presudu od decembra 2016. godine čekao u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Krivice je, nepravosnažno, oslobođen u aprilu ove godine, presudom Višeg suda.

Odluku da se Ugarković, koji je još kao maloljetnik hapšen zbog ubistva, pusti iz pritvora i da se u daljem postupku brani iz kućnog pritvora, prema saznanjima “Blica”, donio je sudija Zoran Tejić.

– Nema opravdanja za takvu odluku, jer je optužen za najteže krivično djelo – ubistvo, a bio je u bjekstvu do jula prošle godine kada je uhapšen po potjernici Višeg suda koji ga je sada, koji paradoks, pustio da se brani sa slobode! Uz to, još kao mlađi malojletnik je ubio čovjeka, zbog čega je bio u popravnom domu iz koga je pobjegao – rekao je tada sagovornik blizak pravosuđu i dodaje da optuženi Ugarković nema stalno prebivalište i ima dosije pun najtežih krivičnih djela.

Osumnjičen i za ubistva iz 2002. godine

Mali Ugar je u julu prošle godine, posle dvogodišnjeg skrivanja, uhapšen u novobeogradskom soliteru. Kod njega i jataka nađena su dva pištolja. Tereti se da je 24. marta 2013. u Batajnici, nakon svađe, pucao u Jovicu Jankovića (33) i ubio ga. Motiv zločina je sukob u vezi sa drogom, a Ugarković je pokušao da inscenira da se Janković ubio.

Pod istragom je i zbog dvostrukog ubistva u Košutnjaku 27. maja 2002. kada su stradali Nenad Starčević i Predrag Dimić. Spekulisalo se da je motiv za ubistvo svađa oko podjele plena, jer nekoliko dana ranije njih trojica su opljačkali kladionicu. Prvo ubistvo počinio je kad je imao 15 godina. Tada je ubio Džemaila Demirovića, zbog čega je bio u KPD u Kruševcu, odakle je pobjegao.

Dok je bio u pritvoru zbog ubistva Jankovića, u aprilu ove godine policija je u Krčedinu zaplenila arsenal oružja koji se dovodi u vezu sa Ugarkovićem. Oružje – 17 pištolja i revolvera, devet pušaka, dva “škorpiona”, četiri bombe, veća količina municije – nađeno je u buretu, na imanju koje se vodi na Milanovog oca Dragana, koji je ubijen prije 17 godina.

Tada je uhapšen Aleksandar Lečić, njegov saradnik, čiji je zadatak bio da brine o oružju dok je on iza rešetaka. Tužilaštvo je tada uložilo žalbu na odluku suda.

2 komentara

  1. Hello my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and include almost all significant infos. I would like to peer extra posts like this.

  2. I really got into this article. I found it to be interesting and loaded with unique points of interest. I like to read material that makes me think. Thank you for writing this great content.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com