TRAŽIO NOVAC KAKO BI PLATIO STRUJU: Na kraju sva se priča svela na to da je on dao 4.000 eura osobi koja se lažno predstavljala kao Zoran - Volim Podgoricu

TRAŽIO NOVAC KAKO BI PLATIO STRUJU: Na kraju sva se priča svela na to da je on dao 4.000 eura osobi koja se lažno predstavljala kao Zoran

Sudija za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom Zorica Dabetić  odredila je pritvor do 30 dana Šćepanu Roganoviću, Iliji Aleksiću i Goranu Pantoviću, osumnjičenima da su se bavili zelenašenjem  kao članovi kavačkog kriminalnog  klana.

Kako je “Vijestima” kazao branilac osumnjičenog Roganovića, advokat Dragoljub Đukanović – pritvor je određen kako ne bi uticali na svjedoke planirane za saslušanje.

Najavio je  da će na tu odluku suda uložiti žalbu.

“Moj klijent niti je član bilo koje kriminalne grupe, niti ima veze sa onim što mu se stavlja na teret. On je detaljno iznio  odbranu. Na kraju sva se priča svela na to da je on dao 4.000 eura osobi koja se lažno predstavljala kao Zoran.

Naime, taj izvjesni Zoran – pekar, iz dva puta je tražio od mog klijenta po 2.000 kako bi platio struju i Roganović mu je oba puta izašao u susret i dao mu novac”, rekao je za “Vijesti”  Đukanović.

Nakon hapšenja iz policije je saopšteno da su se kavčani davanjem novca na kamatu bavili duže i na taj način  pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 eura.

Tada je saopšteno da su policijski inspektori  oduzeli veći broj ugovora o prometu nepokretnosti za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove,  4.000 eura za koji se sumnja da je stečen kriminalom,  platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezanih za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada eura: “Za koje se takođe sumnja da su stečeni vršenjem krivičnog djela”.

Iz policije je saopšteno da su njihovi službenici  oduzeli i blindirani automobil, u kojem se nalazio specijalni bunker sa šifrom.

Vijesti

2 komentara

  1. Bagri treba sve oduzeti. Svako u Herceg-Novom zna da su sva trojica žestoki kriminalci. Njih ne treba u zatvor, već im treba baš sve oduzeti i pustiti da rade na građevinu, jer su samo to i zaslužili.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com