Otvoren Šesti sajam medicine u Podgorici - Volim Podgoricu

Otvoren Šesti sajam medicine u Podgorici

Šesti Sajam medicine otvoren je u hotelu Hilton, a trajaće do 29. oktobra. Tokom vikenda, kroz naučne plenarne sesije, biće prezentovano preko sedamdeset izlaganja iz raznih oblasti medicine i farmacije koji će omogućiti da se sazna više o dijagnostičkim i terapijskim potencijalima crnogorskih zdravstvenih ustanova. Takođe, na brojnim štandovima građani će u razgovoru sa ljekarima i zdravstvenim radnicima moći dobiti savjete i preporuke.

Sajam je mjesto gdje se susreću ljudi koji su posvećeni zdravlju i smatraju da je zdravlje osnovni pokretač ekonomskog, kulturnog i društvenog života. Pored razmjene stručnog mišljenja neće izosti ni komunikacija sa građanima.

– Sajam medicine omogući će posjetiocima da u direktnom razgovoru sa ljekarima i zdravstvenim radnicima, koji predstavljaju zdravstvene ustanove u kojima rade, dobiju savjete, preporuke i odgovore na pitanja koja se tiču njihovog zdravlja – kazao je Nikola Antović iz Ministarstvo zdravlja.

Tako će na štandu Zavoda za transfuziju krvi, građani dobiti sve neophodne informacije, o tekućini koja život znači.

 Mi smo tu da u naredna tri dana utvrđujemo krvne grupe naših sugrađana. To ćemo raditi u periodu od deset do trinaest sati. Pored toga svi mogu dobiti informacije o dobrovoljnom davalaštvu krvi i odluče da i sami daju krv – kaže Dražen Đurašković iz  Zavoda za transfuziju krvi.

sajammmm
Šesti Sajam medicine otvoren je u hotelu Hilton, a trajaće do 29. oktobra

Na štandu ordincije Fontis posjetioci će se upoznati sa izuzetno efikasnom kombinacijom savremenih i tradicionalnih metoda liječenja kožnih oboljenja i njege kože, kao i sa mogućnostima dijagnostike i liječenja aparatom Bicom. Kozmetički preparati Fontela napravljeni su isključivo od prirodnih sastojaka bez konzervansa.

Na štandu NVO Holistički centar Harmonija, otkrili su nam da se pored konvencionlne medicine bave i integrativnom medicinom: homeopatijom, reikijem, kvantnom medicinom, akupunkturom.

Lipovac-Usanović: Bavimo se analizom žive kapi krvi
– Bavim se analizom žive kapi krvi, odnosno gledanjem na darkfild mikroskopu, preventivnom metodom koja pokazuje živu kap krvi. Prvi put pacijent može da učestvuje u cijelom procesu i da na monitoru vidi kako izgleda njegova krvna slika – kaže dr Vjera Lipovac Usanović.Šesti Sajam medicine pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, organizuje časopis „Medikal“ s ciljem afirmacije crnogorskog zdrvastvenog sistema i promocije medicinske struke i nauke.volimpodgoricu.me/pinkM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com