Upucan sa četiri metka: Ubijenog narko-dilera tri puta pokušali da likvidiraju - Volim Podgoricu

Upucan sa četiri metka: Ubijenog narko-dilera tri puta pokušali da likvidiraju

Poznati voždovački narko-diler Ivan Ćirić (38) i njegov prijatelj Ivan Milić (31) ubijeni su u petak u Beogradu, kada su njihovom automobilu prišli nepoznati napadači na skuteru i počeli da pucaju.

Pucnjava se dogodila nešto prije podneva, a Ćirić je bio na suvozačevom mjestu u automobilu marke “pežo”. Kada su se napadači približili automobilu, on je pokušao da pobjegne, međutim bezuspješno.

Ubijeni Ćirić pripadnik je voždovačkog klana i često je viđan u društvu sa Miodragom – Mijom Baškalovićem (51), vođom ove kriminalne grupe i jednim od preživjelih aktera kultnog filma “Vidimo se u čitulji”.

Od rane mladosti povezivan je sa kriminalnim poslovima, držao je svojevremeno i kockarnice sa poker aparatima, ali je više puta privođen zbog trgovine narkoticima. Policija ga označava kao glavnog narko-dilera za naselje Braće Jerković.

Posljednji put je policija pretresla njegov stan i automobil u potrazi za narkoticima u akciji “Grom” u januaru 2014.

Tri pokušaja ubistva

Ovo nije prvi put da se Ćirić, koji je poznat i po nadimku “Ćira”, našao na meti napadača.

Njega su pokušali da ubiju već tri puta, a posljednji u februaru ove godine kada je ispod automobila njegove majke, marke “sitroen C4” postavljena eksplozivna naprava. Ona je najvjerovatnije aktivirana daljinskim upravljačem u trenutku kada se Ćirić, koji je vozio, stao na znak “stop”, a on je prilikom te eksplozije ostao bez desne ruke.

Prethodni pokušaj likvidacije je preživio u novembru 2011. kada je pod automobil koji je vozio, a koji je bio u vlasništvu njegovog prijatelja bio postavljen dinamit.

Prvi pokušaj ubistva Ćirića dogodio se 2004. kada je usred dana ranjen u naselju Braće Jerković u blizini zgrade u kojoj je živio. Tada je na njega pucano iz automobila u pokretu, a četiri hica su ga pogodila u grudi, stomak i prepone. Iako je u bolnicu tada dovezen u kritičnom stanju, oporavio se.

Tvrdio da ne zna ko pokušava da ga ubije

Po izlasku iz bolnice u februaru, policajci su pokušali da od Ćirića da saznaju ko stoji iza eksplozije, ali je on odbio da sarađuje s inspektorima. Tvrdio je da ne zna ko mu radi o glavi i zbog čega, odbijao jda kaže da li sumnja na nekoga, kao i da li je uopšte sa nekim u sukobu.

 (Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com