PODGORICA: Policija pretresla stan tjelohranitelja Jovice Vukotića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policija pretresla stan tjelohranitelja Jovice Vukotića

Podgorička policija pretresla je kasno sinoć stan Marka Martinovića (39), tjelohranitelja Jovice Vukotića koji slovi za vođu škaljarskog klana iz Kotora, saznaje Pobjeda.

Pretresom objekta koji koristi Martinović, podgorički policajci nijesu našli ništa nedozvoljeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je odbio saradnju sa policijom i nije htio da im preda ključ od automobila radi daljih provjera. Zato je policija obezbjedila Martinovićevo vozilo do dolaska specijalne ekipe koja će ga prebaciti u danilovgradski forenzički centar.

Pretres stana Marka Martinovića odrađen je u okviru policijske akcije usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u pet akcija koje su sprovedene u prethodnih 15 dana, pretresli 75 lokacija na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliske osobe. Privedeno je više osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Martinović se, u policijskim evidencijama, vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, a u posljednje vrijeme obezbjeđivao je braću Jovana i Igora Vukotića, koji slove za vođe takozvane „škaljarske grupe“.

Martinović je u nekoliko navrata privođen i protiv njega su podnošene prijave, ali nijedan od tih postupaka nije okončan.

Sredinom decembra prošle godine, Martinović je teško povrijeđen kada je ispod njegovog automobila eksplodirala podmetnuta bomba.

 (Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com