Na Podgoričkom maratonu 780 takmičara iz 38 država - Volim Podgoricu

Na Podgoričkom maratonu 780 takmičara iz 38 država

Za 24. Podgorički maratona koji se održava 29. oktobra prijavljeno je učešće preko 780 takmičara iz 38 država istakli su danas na završnoj promociji čelnici Direkcije ove manifestacije.

Predsjednik Organizacionog odbora dr Đorđe Suhih je izrazio zadovoljstvo što Podgorica po 24. put organizuje tu prestižnu sportsku manifestaciju uz uvjerenje da će se takva tradicija nastaviti i ubuduće. „Naš maraton uživa veliki ugled u svijetu, uvršten je u kalendar Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije, a od 2010. godine član je AIMS-a. Podgorički maraton je u tim kalendarima označen sa pet zvjezdica što ga svrstava u najbolje kategorizovane na svijetu“, naglasio je Suhih.

On je ocijenio da Podgorički maraton u sebi sadrži kulturnu, turističku i ekonomsku dimenziju i zbog toga je Glavni grad uvijek podržavao ovu značajnu manifestaciju, koja je Podgoricu stavila na sjetsku atletsku mapu.

Suhih je posebno istakao da će ove godine rezultati postignuti na Podgoričkom maratonu takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine i pozvao građane Podgorice i sve zainteresovane da i ove godine u što većem broju uzmu učešće u maratonu.

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić je izrazio zadovoljstvo načinom organizacije i obavljenim zadacima svih učesnika  koji su uključeni u Organizacioni odbor 24. Podgoričkog maratona.

„Organizacija ovog maratona predstavlja veliku čast za Podgoricu, a naš glavni grad je uvijek do sada opravdao ulogu dobrog domaćina i organizatora ove manifestacije,  po čemu je između ostalog i prepoznat u svijetu, jer se nalazi u prvoj kategoriji maratona od pet zvjezdica. Upravo zahvaljujući uspješnoj  organizaciji od strane Glavnog grada i Atletskog saveza zavrijedili smo pažnju evropske i svjetske atletske federacije“, ocijenio je Vuletić. On se zahvalio Glavnom gradu i opštini Danilovgrad na doprinosu koji su dali organizaciji i popularizaciji ove manifestacije i izrazio uvjerenje da će ova manifestacija svake naredne godine poprimati masovniji karakter.

Direktor Direkcije maratona mr Vojislav Marković je istakao da su svi poslovi u organizaciono tehničkoj strukturi manifestacije uspješno završeni, kao i da će u 54 segmenta organizacije manifestacije, u njenom sprovođenju od starta do cilja, kao i pratećim trkama učestvovati preko 800 lica.

„Uvjeren sam, da će i ovogodišnji 24. Podgorički maraton, koji organizujemo uz podršku Glavnog grada, Opštine Danilovgrad, opština u okviru Glavnog grada-Tuzi i Golubovaca i svih preduzeća, ustanova i službi Glavnog grada, naših tradicionalnih sponzora, dobiti najviše ocjene za uspješnu organizaciju“, ocijeni e Marković.

On je uputio poziv građanima Podgorice i čitave Crne Gore da u nedjelju 29. oktobra prusustvuju maratonu i polumaratonu i uzmu što masovnije učešće u Trci zadovoljstva na 5 i 10 km.

Poslednji rok za prijavljivanje  takmičara je 27.oktobar  2017.godine do 24:00 časa, kada će se obaviti zaključivanje startne liste i kada se očekuje dolazak prvih maratonaca u Podgoricu. Pokrovitelj maratona je Glavni grad, a polumaratona opština Danilovgrad, odakle će startovati plumaratonci.

Promoterka maratona biće višestruka pobjednica maratona i polumaratona u Podgorici, Olivera Jevtić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com