GREŠKOM JOJ BANKA UPLATILA 25 MILIONA DOLARA NA RAČUN: Riješila je sve probleme, a onda je krenula agonija! - Volim Podgoricu

GREŠKOM JOJ BANKA UPLATILA 25 MILIONA DOLARA NA RAČUN: Riješila je sve probleme, a onda je krenula agonija!

Kler Vejnrajt (26), advokat iz Sidneja, rekla je da je 25. oktobra na svom računu pronašla čak 25 miliona dolara, prenosi news.com.au.

Ona je naglasila da joj je banka čak sa te sume skinuta i hipoteka, a da je u pitanju bila velika greška u banci, koju je ona odmah prijavila.

Sve je počelo kada joj je od Nacionale banke Australije stiglo pismo u kojem se navodi da joj hipoteka za stan na mjesečnom nivou iznosi nešto više od 25 miliona dolara, a ne 2.500, koliko bi trebalo. Uplatu su očekivali do 25. oktobra ove godine.

– Objasnila sam to svom brokeru za hipoteku, a on mi je rekao da u u pitanju samo greška – rekla je ona.

U četvrtak ujutru sam provjerila svoj račun i otkrila sam da je NAB tražila isplatu od moje druge banke Sent Džordž u milionskom iznosu.

– Objasnili su mi da moraju da poštuju otplatu hipoteke između banaka – rekla je ona.

Njen hipotekarni račun kod Nacionale banke Australije je imao više sredstava nego što je trebalo, dok joj je račun u drugoj banci bio u minusu.

Ona kaže da je banka nekako pomiješala datum isplate sa iznosom. Pošto je uplata izvršena 25.10.2017. godine, pa je ona na račun prebacila 25.102.017 dolara.

Grešku je prijavila banci, ali je institucijama bilo potrebno dosta vremena kako bi reagovale, prenosi smh.com.au.

Iz NAB-a kažu da je slučaj riješen, dok iz druge banke Sent Džorž kažu da istražuju greške u svojim redovima.

Kler se na račun čitave situacije našalila i na Fejsbuku, pa je objavila fotografiju računa i prijatelje upitala: „Da pobjegnem iz zemlje?“

Iz banke kažu da, iako Kler na svom računu imala milione dolara da ne bi mogla ništa od toga da podigne.

 

(Telegraf.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com