PODGORICA: “Nisam slušao razgovor mog brata i snahe i ne znam kako je ucjenjivao. Snaha mi je rekla da je ucjenjuje sa inspektorom Pekovićem…” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Nisam slušao razgovor mog brata i snahe i ne znam kako je ucjenjivao. Snaha mi je rekla da je ucjenjuje sa inspektorom Pekovićem…”

Nikšićanin   Vladimir Jovanović (30) tvrdi da mu se snaha, Monika Jovanović, optužena za pokušaj ubistva zatvorskog službenika Miloja Pekovića, žalila da je suprug “ucjenjuje sa Pekovićem”.

On u sudnici Višeg suda juče nije umio da objasni kako je njegov brat blizanac Aleksandar ucjenjivao suprugu Moniku, niti što  je govorio kada joj  je pominjao Pekovića.

“Nisam slušao razgovor mog brata i snahe i ne znam kako je ucjenjivao. Snaha mi je rekla da je ucjenjuje sa inspektorom Pekovićem, a kada sam pitao njega, nije mi rekao. Žalila se meni, mom tati i mojoj majki. Plakala je”, kazao je Vladimir Jovanović, odgovarajući na pitanje oštećenog  Pekovića.

Peković je  prokomentarisao da je očigledno da je svjedok napamet naučio iskaz, i da ono što nije naučio “ne umije da odgovori”.

Pred vijećem sutkinje  Dragice Vuković Jovanović je rekao da mu se snaha žalila  nakon što je protiv nje  podnijeta optužnica da je  sa umišljajem pomogla neidentifikovanim osobama da pokušaju da ubiju  šefa sprovodničke službe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Viša tužiteljka Maja Jovanović tereti Jovanovićevu da je stavila metke u pištolj iz kojeg je Peković teško ranjen u martu 2016. godine.

Nikšićanka je na prošlom pretresu negirala vezu sa pokušajem ubistva Pekovića, obrazlažući da se njen DNK trag mogao naći na čaurama pronađenim na licu mjesta jer je više puta dodirivala metke.

“Sjećam se da me Monika jednom zvala da idemo u Kotor sa Draganom Krulanovićem i Dajanom. Došli su za mene. Kad smo bili preko Grahova, Dragan je rekao da će ga u Dragalju čekati neki drug da mu nešto doda. Zaustavili smo se iza tog automobila i taj momak mu je dodao kesu. Monika je otvorila kesu i izvadila dvije kutije. Unutra su bili meci, mali za pištolj. Ona ih je vadila iz neke crne plastike u koju su bili pobodeni”, kazao je Jovanović.

Na prethodnom pretresu i optužena je ispričala gotovo identičnu priču, s tim što tada nije tvrdila da je vadila metke iz kutija.

Sudija Dragoje Jović pitao je Jovanovića ko je Dajana.

“Izgledalo mi je da pričate kao da ste naučili iskaz napamet”, kazao je Jović kada je svjedok objasnio da je to Krulanovićeva bratanična.  “Dragan Krulanović me dva puta zvao iz zatvora i tražio da mu ne pravim problem i ne pominjem da je nabavljao metke za pištolj. Prvi put prije prošlog suđenja, a onda i prije nekoliko dana ponovo. Tražio je da kažem da su to bili meci od “jugoslovenke”, a ne za pištolj”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Jovanović nije znao da kaže sa kog broja ga je Krulanović zvao.

“Znam da je bio 069, uostalom sa različitih brojeva me zvao”.

Krulanović je ranije tvrdio  da nije uzeo  municiju  za pištolj kada se sa Jovanovićevom vozio ka Risnu, već stare, zarđale metke za italijansku pušku. Branilac Jovanovićeve, advokat Sava Kostić,  tada je prigovorio njegovom iskazu, ocjenjujući da je smišljen kako bi Krulanović napravio otklon od metaka za pištolj.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com