Zbog “pranja novca” za šest osumnjičenih pritvor - Volim Podgoricu

Zbog “pranja novca” za šest osumnjičenih pritvor

Sudija Višeg suda u Podgorici, Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Laleviću, Ivanu Živkoviću, Radovanu Bulatoviću, Saši Ćosoviću, Aleksandru Mitroviću i Darku Vlahoviću koje se sumnjiče da su utajom poreza i pranjem novca na organizovan način oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura, saznaje CdM.

Mitroviću se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Ostala lica teretese za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saznaje CdM iz izvora bliskog Višem sudu.

Oštetili Crnu Goru za više miliona eura

Državljani Crne Gore i Makedonija, njih 16, uhapšeni su prekjuče zbog sumnje da su utajom poreza i pranjem novca na organizovan način oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura.

 

Sumnja se da su krivična djela počinili tako što su osnovali preko 20 pravnih lica u CG čije poslovne strukture su koristili za izdavanje fiktivnih faktura za neizvršene usluge, robu i radove.

Na taj način su sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona eura čime je pričinjena šteta državnog budžetu.

Protiv ovih 16 fizičkih, kao i 23 pravna lica iz Crne Gore, su podnijete krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Uskoro opširnije….

www.cdm.me

2 komentara

  1. I wish to show some thanks to you just for bailing me out of this incident. As a result of scouting throughout the the net and finding recommendations that were not helpful, I assumed my life was gone. Being alive devoid of the approaches to the problems you’ve sorted out all through this article is a crucial case, as well as those which may have in a wrong way affected my career if I had not discovered your site. Your ability and kindness in playing with a lot of things was valuable. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a step like this. I am able to at this time look ahead to my future. Thanks a lot so much for the expert and effective guide. I will not hesitate to suggest your web site to anyone who should have assistance about this issue.

  2. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com