FORUM BOŠNJAKA: Sahat kula nasilno pokrštena - Volim Podgoricu

FORUM BOŠNJAKA: Sahat kula nasilno pokrštena

Fo­rum Bo­šnja­ka Cr­ne Go­re ape­lo­vao je na pred­stav­ni­ke Glav­nog gra­da, dr­ža­ve i svih po­li­tič­kih par­ti­ja da se slu­čaj Sa­hat ku­le pre­pu­sti od­go­va­ra­ju­ćoj struč­noj eks­per­ti­zi, po­ru­ču­ju­ći da je „nje­no po­kr­šta­va­nje na­sil­no”.

– Za po­seb­nu je osu­du na­sil­no po­kr­šta­va­nje ti­pič­no ori­jen­tal­nog spo­me­ni­ka kul­tu­re i, na­da­sve, za­du­žbi­ne jed­nog od ov­da­šnjih mu­sli­man­skih pr­va­ka. Eks­per­ti tre­ba da se ba­ve ko­nač­nom od­lu­kom o sa­gla­sno­sti, od­no­sno ne­sa­gla­sno­sti bi­lo ko­jeg jed­no­vjer­skog obi­ljež­ja sa iz­vor­nim iz­gle­dom i su­šti­nom Sa­hat ku­le ko­ja je svo­je­vre­me­na za­du­žbi­ne i spo­me­nik za­jed­nič­ke ba­šti­ne. U pro­tiv­nom, Fo­rum Bo­šnja­ka Cr­ne Go­re će uči­ni­ti sve da o even­tu­al­noj i da­ljoj op­struk­ci­ji pra­vog rje­še­nja oba­vi­je­sti sve re­le­vant­ne me­đu­na­rod­ne in­sti­tu­ci­je – po­ru­či­li su iz Fo­ru­ma.

Na di­sku­si­ji ko­ju je ju­če or­ga­ni­zo­vao Fo­rum Bo­šnja­ka kon­sta­to­va­no je da je i u Cr­noj Go­ri „na­ra­sta­ju­će an­ti­slam­sko dje­lo­va­nje i da se zlo­u­po­tre­blja­va­ju iz­vor­ne islam­ske vri­jed­no­sti”.
– I u Cr­noj Go­ri je sve pri­mjet­ni­ja prak­sa da se go­vo­ri o „islam­skom eks­tre­mi­zmu”, o „ra­di­kal­nom isla­mu”. Po­no­vo su sve uče­sta­li­je iz­ja­ve, me­dij­ski i dru­gi ko­men­ta­ri ili no­vin­ski se­ri­ja­li, ko­ji neo­do­lji­vo pod­sje­ća­ju na one iz pr­vih de­ve­de­se­tih sa „pu­to­va­nja“ po San­dža­ku, Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, Ko­so­vu i slič­no – uka­za­li su iz Fo­ru­ma.

(Dan)

3 komentara

  1. Official NFL jerseys, NHL jerseys, Pro and replica jerseys customized with Any Name / Number in Pro-Stitched Tackle Twill. All NHL teams, full range of styles and apparel. Signed NFL NHL player jerseys and custom team hockey and football uniforms

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com