ČESTITAMO: Nikšićke trojke stigle u svoj topli dom - Volim Podgoricu

ČESTITAMO: Nikšićke trojke stigle u svoj topli dom

Balša, Helena i Filip, nakon mjeseca provedenog u inkubatoru, stigli su početkom ove sedmice konačno u svoj topli dom u Nikšiću. Sestra između dva brata, i pod stalnom brigom ponosnih roditelja, Ivane i Željka.

Male Jovanoviće obasipaju pažnjom i bezrezervnom ljubavlju, zasluženo.

“Trojke se ne dobijaju tako često, a kad se to desi onda je puno srce. Jovanovićima prije svih, jer su prošli kroz buran period, od dana srećnog saznanja da će dobiti trojke, kroz period rizčne trudnoće, do opet rizičnog porođaja.„U mojoj trudnoći se sve svodilo na ultrazvučne preglede, nije bilo moguće raditi ttestove rizične trudnoće kao što rade žene sa jednim djetetom, već smo se oslanjanli na ultrazvuk i mišljenje ljekara. Postojao je i predlog ljekara da zbog velikog rizika jedan plod „uklonimo“. Ipak smo odbili i evo ih danas tu, svi zajedno“, priča Ivana za portal Onogošt.me.

Nepunih devet mjeseci kasnije stigle su trojke, mali borci koji sada opet zadaju muke roditeljima, ali one slatke.

“Prvi su komentari bili ‘Nek vam je Bog u pomoć’, nije lako stavrno, malo spavamo, puno je obaveza, ali mi smo tu da im pružimo sve što im treba i to ćemo da uradimo“, dodaje Željko, dok supruga Ivana, periode hranjenja izdavaja kao, zasad „teži“ dio majčintsva.

“Hranjenje traje po sat i po do dva, pa onda malo odmorimo i sve nanovo“, priča kroz osmjeh Ivana.

Kad planiraš jedno dijete, a dobiješ tri povećaju se obaveze, ali i troškovi.

Za to su imali sluha u Vladi Crne Gore koja je donirala 6.000 eura Jovanovićima, a pridružila se opština Nikšić sa još 1.000, kao i nekoliko firmi koje su obezbijedile robu.

“Moram ovim putem da im se zahvalim jer nam to puno znači. Danas nije lako odgajati jendo dijete, a kamoli tri male bebe, od srca im se zahvaljujemo“ ističe Željko.

Pomoć je to koja će dosta značiti Jovanovićima u podizanju mališana, tim prije što žive od jedne skromne plate koju Željko zarađuje kao trener u lokalnom košarkaškom klubu, dok je Ivana ostala bez posla u jednoj velikoj nikšićkoj kompaniji, i to u šestom mjesecu trudnoće

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com