BOLNICE OSTAJU BEZ GRIJANJA? - Volim Podgoricu

BOLNICE OSTAJU BEZ GRIJANJA?

Fond za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje ob­u­sta­vio je ten­der za ku­po­vi­nu ma­zu­ta i lož ulja na­mi­je­nje­nog za gri­ja­nje Kli­nič­kog cen­tra i dru­gih jav­nih zdrav­stve­nih usta­no­va u dr­ža­vi, zbog če­ga po­sto­ji opa­snost da bol­ni­ce ne­će ima­ti gri­ja­nje. Ten­de­rom vri­jed­nim 2.598.837 eura tra­ži­li su se naft­ni pro­iz­vo­di, go­ri­vo, elek­trič­na ener­gi­ja i dru­gi iz­vo­ri ener­gi­je, za Kli­nič­ki cen­tar Cr­ne Go­re, op­šte bol­ni­ce Be­ra­ne, Bi­je­lo Po­lje, Plje­vlja, Nik­šić, Ko­tor, Ce­ti­nje, Bar, spe­ci­jal­ne bol­ni­ce „Va­so Ću­ko­vić” Ri­san, Bre­zo­vik, do­mo­ve zdra­vlja Pod­go­ri­ca, Da­ni­lov­grad, Bu­dva, Ko­tor, Ti­vat, Her­ceg No­vi, Ul­cinj, Ko­la­šin, Moj­ko­vac, Plav i Ro­ža­je.

Na ten­der Fon­da, ka­ko se na­vo­di u rje­še­nju do­ni­je­tom u pe­tak, ni­je­dan od če­ti­ri po­nu­đač ni­je do­sta­vio is­prav­nu po­nu­du. U od­lu­ci, u ko­ju je „Dan” imao uvid, na­vo­di se da su po­nu­de do­sta­vi­li „Pe­trol Cr­na Go­ra MNE”, „Mon­te­ne­gro bo­nus”, „Ju­go­pe­trol” i „Hi­fa oil CG”.
U rje­še­nju Fon­da se na­vo­di da po­nu­đač „Pe­trol Cr­na Go­ra MNE”, iz­me­đu osta­log, ni­je do­ka­zao da je pla­tio po­re­ze dr­ža­vi, a ta­ko­đe ni­je do­sta­vlje­na po­tvr­da da za­kon­ski za­stup­nik fir­me ni­je osu­đi­van. Po­nu­đač „Mon­te­ne­gro-bo­nus” ni­je do­sta­vio do­bre ga­ran­ci­je za po­nu­du, dok „Ju­go­pe­trol” ni­je do­sta­vio po­tvr­de o neo­su­đi­va­no­sti za sva li­ca iz iz­vo­da Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta ko­ja za­stu­pa­ju tu fir­mu.

Uvi­dom u po­nu­du po­nu­đa­ča „Hi­fa oil CG” utvr­đe­no je da su oni na kra­ju po­nu­de do­sta­vi­li dvi­je ga­ran­ci­je.
Di­rek­tor Fon­da za za­drav­stve­no osi­gu­ra­nje Se­ad Čir­gić tvr­di da pro­ble­ma sa gri­ja­njem ne­će bi­ti jer već ima­ju ugo­vor za is­po­ru­ku ener­ge­na­ta ko­ji va­ži do kra­ja fe­bru­a­ra.
– Ima­mo vre­me­na da po­no­vi­mo po­stu­pak i da iza­be­re­mo po­nu­đa­ča ko­ji će obez­bi­je­di­ti lož ulje i ma­zut. Ugo­vor ko­ji smo pot­pi­sa­li pro­šle go­di­ne tra­je do kra­ja fe­bru­a­ra i oni će vr­ši­ti is­po­ru­ke do ta­da, ta­ko da ne oče­ku­jem bi­lo ka­kve pro­ble­me. Sa­da su po­nu­đa­či vi­dje­li gdje su gri­je­ši­li pa će si­gur­no sve ko­ri­go­va­ti u na­red­nom kru­gu i ima­će­mo sve što je po­treb­no – iz­ja­vio je Čir­gić za „Dan”.
Di­rek­to­ri­ca Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG) Zo­ri­ca Ko­va­če­vić na­vo­di da usta­no­va na či­jem je če­lu ima re­zer­ve ener­ge­na­ta za gri­ja­nje.
– Ima­mo 200 to­na i to će iz­dr­ža­ti do 15. ja­nu­a­ra naj­da­lje. Sa­op­šte­no mi je da će Fond ove sed­mi­ce ras­pi­sa­ti no­vi ten­der, ali se pla­šim da ne­će sve za­vr­ši­ti ta­ko br­zo jer po­sto­ji rok za do­sta­vlja­nje po­nu­da, pa žal­be – iz­ja­vi­la je za „Dan” Ko­va­če­vi­će­va.
Di­rek­tor Op­šte bol­ni­ce Be­ra­ne Bu­di­mir Da­be­tić ka­zao je za „Dan” da ima­ju do­volj­no ener­ge­na­ta u re­zer­vi i da ne­će bi­ti pro­ble­ma sa gri­ja­njem.
– Re­dov­no smo snab­dje­ve­ni, mo­gu­će da je taj ten­der za sle­de­ću go­di­nu. Ni­je­smo do sa­da ni­ka­da ima­li pro­blem sa gri­ja­njem i ne­sta­ši­com ener­ge­na­ta i na­dam se da ne­će­mo ni ove zi­me – na­da se Da­be­tić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com