NAJVIŠE KIŠE U PODGORICI: Morača PORASLA za čak ČETIRI metra - Volim Podgoricu

NAJVIŠE KIŠE U PODGORICI: Morača PORASLA za čak ČETIRI metra

Obilne padavine posljednja dva dana uticale su i na porast vodostaja rijeka za čak par metara. Naime, meteorolozi kažu da je ipak najviše kiše palo u glavnom gradu, dok je, kako je kazao Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević, najmanje kiše palo na krajnjem jugoistoku i sjeveroistoku zemlje.

“Od preksinoć do juče u 13 sati u Podgorici je palo 130 litara kiše po metru kvadratnom, na Cetinju 80 litara, na Žabljaku 70 litara, dok je najmanje kiše palo na krajnjem jugoistoku i sjeveroistoku države, pa je u Baru palo tri litra po metru kvadratnom, a u Ulcinju i Rožajama svega po litar na metar kvadratni kiše”, kazao je Pavićević.Od ponoći pa do juče u 14 sati, ističe, vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

“Padavina će biti i u utorak i srijedu ali ne ovog intenziteta, a u višim planinskim predjelima na sjeveru, iznad 1.400 metara nadmorske visine, padaće snijeg i susnježica. Drugi dio sedmice obilježiće ljepše vrijeme, suvo i relativno toplo”, kazao je Pavićević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com