NIKŠIĆANI OPLJAČKALI CRKVU I KINESKI RESTORAN - Volim Podgoricu

NIKŠIĆANI OPLJAČKALI CRKVU I KINESKI RESTORAN

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina I.R. (23) a protiv maloljtnog E.A. (17) podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su krali bakarni lim sa Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću i opljačkali “Kineski resoran”.

“Naime, postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 02.11. i 03.11.2017. godine od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija sumnja da su ista lica u noći između 05. i 06.11.2017. godine provalila u “Kineski restoran” u vlasništvu B.V. iz Podgorice.

“Oni su, kako se sumnja, iz unutrašnjosti ovog objekta otuđili šest aluminjskih radijatora, i na taj način počinili krivično djelo teška krađa”, navodi se u saopštenju.

Radijatori su, kako su kazali, pronađeni i vraćeni vlasniku.

“O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se I.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS”, saopšteno je iz policije.

Državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću je, kako se dodaje, naložio da se protiv E.A. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane smnje da je počinio dvije krađe.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com