UHAPŠENA JEDNA OSOBA, MALOLJETNIK PRIJAVLJEN: Osumnjičeni da su pokrali crkvu - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA, MALOLJETNIK PRIJAVLJEN: Osumnjičeni da su pokrali crkvu

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su preduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jedno lice a protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog sumnje da su počinili ova KD. Saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

 

Naime, postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 02.11. i 03.11. 2017. godine od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

 

Na osnovu dalje kriminalističke obrade se sumnja da su ova lica u noći između 05. i 06.11.2017. godine izvršili provalu objekta „Kineski  restoran“ koji je u vlasništvu  B.V. iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja,  iz unutrašnjosti ovog objekta otuđili šest aluminjskih radijatora, i na taj način počinili krivično djelo teška krađa. Otuđeni radijatori su pronađeni i vraćeni vlasniku.

 

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se I.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva  krivična djela teška krađa. Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS.

 

U vezi sa maloljetnim E.A. je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane smnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com