NEUSPJEŠNA AKCIJA POLICIJE: Vladimir Šaranović u bjekstvu - Volim Podgoricu

NEUSPJEŠNA AKCIJA POLICIJE: Vladimir Šaranović u bjekstvu

Meta akcije specijalaca nkoja se u proteklih tri sata odvijala na Kanarevom Brdu u Beogradu bio je Vladimir Šaranović. Za njega se osnovano da je decembra 2015. godine ubio advokata Vladimira Zrelca.

Akcija je, kako saznajemo, prošla neuspješno i Šaranović je i dalje u bjekstvu.

Policija poziva građane ukoliko imaju saznanja o osumnjičenom sa fotografije da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na broj 192 ili 064-892-31- 26.

 

Beogradski advokat Vladimir Zrelec (50) ranjen je na Vračaru početkom decembra 2015. godine kada je na njega ispaljeno šest hitaca iz vozila u pokretu dok se nalazio u svom automobilu u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu.

Inače, Vladimir Zrelec je sin bivšeg direktora JAT-a Miljenka Zreleca koji je preminuo 2001. godine.

Zrelec je više od deset godina vodio je različite poslove za crnogorsku braću Branislava i Slobodana Šaranović.

Prema navodima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, Zrelec je braću Šaranović zastupao pred sudovima, ali im je i osnivao i vodio firme.

– Zrelec je zastupao Slobodana Šaranovića u Crnoj Gori, gdje je pod istragom zbog likvidacije Nikole Bojovića, ali je učestvovao i u nekoliko drugih poslova. On je, prema poslovnoj dokumentaciji, kako objašnjava KRIK, bio direktor u kockarskoj kompaniji „Fil-Šar“, čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović – piše u tekstu koji je objavio ovaj sajt.

Kako se dalje navodi, kroz ovu kompaniju Šaranović je posedovao nekoliko kockarnica u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu, dok se najveća nalazila u beogradskom hotelu „Slavija“. Vladimir Zrelec, prema istim navodima, učestvovao je u poslu u kojem je Šaranović preuzeo vlasništvo nad beogradskom kockarskom kompanijom „Stib holding“ 2001. godine, navodi KRIK i ističe da je Zrelec ugovor potpisao u ime „Kin Stiba“, ali je u isto vrijeme bio predsjednik upravnog odbora Šaranovićeve kompanije „Fil-Šar“.

– Pet godina kasnije Šaranović je Zreleca postavio na mjesto direktora

U tekstu KRIK-a se navodi da je mlađi brat Branislav Brana Šaranović, koji je ubijen u oktobru 2009. ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, bio je kriminalac „starog kova“.

– Vodio je kockarske poslove i bio neka vrsta konsiljerea, savetnika za mlade kriminalne grupe, poput klana „Amerika“, koji se bavio švercom narkotika – navodi KRIK.

Ubistvo Nikole Bojovića

Portal dalje navodi da je istraga dokazala da je njegov brat Slobodan sumnjao da je naručilac bratovljevog ubistva Luka Bojović i riješio je da se osveti.

– Pošto je Luka bio u zatvoru u Španiji, gdje služi kaznu zbog organizovanog kriminala, Slobodan je naručio likvidaciju Bojovićevog brata Nikole, koji je ubijen 2013. godine u Beogradu, nedaleko od stana u kojem mu je živio otac Vuk Bojović. U nastavku rata nekoliko ljudi je stradalo s obe strane, i iz Šaranovićeve i iz Bojovićeve grupe – zaključuje KRIK.

Policija traga za napadačima na Zreleca, a kako saznajemo, jedan pravac istrage usmeren je na navodne pozajmice koje je ovaj advokat davao pripadnicima podzemlja, ali i visokim funkcionerima MUP.

– Provjerava se da li je taj novac bio njegov ili bio samo posrednik – kaže naš izvor iz istrage.

(Kurir.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com