Opština Tivat nagrađena za razvoj prijateljskih odnosa sa Kinom - Volim Podgoricu

Opština Tivat nagrađena za razvoj prijateljskih odnosa sa Kinom

Opština Tivat dobitnik je priznanja „Za izuzetan doprinos u ostvarivanju ciljeva Asocijacije i razvijanju prijateljskih odnosa sa NR Kinom“.

Plaketu je u ime lokalne uprave najmanjeg bokeljskog grada primio predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel na svečanosti kojom je tokom vikenda u Podgorici, Asocijacija crnogorsko-kineskog društva prijateljstva obilježila jubilej – 10 godina od svog osnivanja.

Novoselu je plaketu uručio predsjednik Asocijacije crnogorsko-kineskog prijateljstva Samir Hadžić.

Opština Tivat član je NVU „Društvo prijatelja NR Kine i Crne“ od januara 2015. godine. U proteklom periodu Opština Tivat postala je pobratim sa distriktom Šangaja, Điadingom, te u saradnji sa tamošnjom lokalnom upravom i institucijamam sprovodi saradnju na polju razmjene srednjoškolaca – saopšteno je juče iz lokalne uprave.

Preuzimajući nagradu, Novosel je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa „Društvom prijatelja NR Kine i Crne Gore“, ali i saradnjom sa sada pobratimskom opštinom iz Šangaja. On je iskorostio priliku da se zahvali Društvu na priznanju i izrazi nadu u jačanje postojeće saradnje.

Svečnosti u hotelu Hilton, između ostalih, prisustvovao je i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Zhi Wei, ali i predsjednici opština koje su u nekom segmentu ostvarili saradnju sa kineskim gradovima.

Vijesto

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com