Home / PG INFO / Aktuelno / NE PROPUSTITE “POSLASTICU”: VIVO koncertnu sezonu zatvara još jedno SVJETSKO IME, a ulaz je SLOBODAN (INFO)

NE PROPUSTITE “POSLASTICU”: VIVO koncertnu sezonu zatvara još jedno SVJETSKO IME, a ulaz je SLOBODAN (INFO)

Četvrti koncert VIVO ciklusa koncerata vrhunskih svjetskih gitarista biće održan u ponedjeljak 20.oktobra u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Hilton Podgorica a ulaz je slobodan. Publici će se predstaviti poznati mađarski gitarista i kompozitor Antal Tony Pusztai, muzičar o čijoj svestranosti govore brojne nagrade kao što su Herbert von Karajan (Beč, 2003), the Montreux Jazz Guitar Competition (2004), the European Guitar Awards (Drezden, 2006) kao i Lee Ritenour Six String Theory (dobitnik glavne nagrade u Los Anđelesu 2014.godine). Kao solista je nastupao sa mnogim poznatim solistima i orkestrima, među kojima su Erwin Schrott, Pat Metheny , Lee Ritenour, Ralph Towner i The Janoska ansambl.

Biće to ujedno i završni koncert prve sezone VIVO ciklusa, ciklusa koji je podgoričkoj publici omogućio da jednom mjesečno uživaju u po jednom koncertu nekih od najboljih svjetskih gitarista danas. Nastupili su Francuz Thibault Cauvin, Rus Alexey Arkhipovskiy a na koncertu koji je rezervisan za crnogorske gitariste predstavio se Radoš Malidžan.

Umjetnici pored koncerata drže i besplatne masterklasove, otvorene za sve zainteresovane, u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“, čime se našim mladim gitaristima pruža privilegija da u svojoj sredini svakog mjeseca stupaju u kontakt sa nekim od vrhunskih umjetnika i pedagoga i svoja znanja usavršavaju bez potrebe da izdvajaju veliki novac i vrijeme za skupa putovanja do evropskih škola ili festivala. Masterklas Tonija Puzstai-ja je planiran za 21.oktobar a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla [email protected] ili putem facebook stranice www.facebook.com/VIVOCiklusKoncerataGitare/

Koliko su redovna ponuda koncerata gitare i časova kroz ovakav jedan ciklus potrebni našem gradu govori i činjenica da je na svakom dosada održanom koncertu u publici bilo između 250 i 300 slušalaca.

Organizator manifestacije VIVO ciklus koncerata gitare je Crnogorski gitaristički centar uz podršku uglednih partnera iz zemlje i svijeta – hotela Hilton Podgorica, Ministarstva finansija Vlade Crne Gore, JU „Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, D’Addario fondacije, Francuskog kulturnog instituta, Crnogorske komercijalne banke, digital DAB advertizing agencije, PG Sound-a, Arhimed-a i velikog broja medija – RTCG, TV Prva, TV 777, TV Pink M, Gracija, Pobjeda, Dan, Dnevne novine, portala MNE Magazin, volimpodgoricu, Ruski vesnik i Culture Corner.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com