NE PROPUSTITE “POSLASTICU”: VIVO koncertnu sezonu zatvara još jedno SVJETSKO IME, a ulaz je SLOBODAN (INFO) - Volim Podgoricu

NE PROPUSTITE “POSLASTICU”: VIVO koncertnu sezonu zatvara još jedno SVJETSKO IME, a ulaz je SLOBODAN (INFO)

Četvrti koncert VIVO ciklusa koncerata vrhunskih svjetskih gitarista biće održan u ponedjeljak 20.oktobra u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Hilton Podgorica a ulaz je slobodan. Publici će se predstaviti poznati mađarski gitarista i kompozitor Antal Tony Pusztai, muzičar o čijoj svestranosti govore brojne nagrade kao što su Herbert von Karajan (Beč, 2003), the Montreux Jazz Guitar Competition (2004), the European Guitar Awards (Drezden, 2006) kao i Lee Ritenour Six String Theory (dobitnik glavne nagrade u Los Anđelesu 2014.godine). Kao solista je nastupao sa mnogim poznatim solistima i orkestrima, među kojima su Erwin Schrott, Pat Metheny , Lee Ritenour, Ralph Towner i The Janoska ansambl.

Biće to ujedno i završni koncert prve sezone VIVO ciklusa, ciklusa koji je podgoričkoj publici omogućio da jednom mjesečno uživaju u po jednom koncertu nekih od najboljih svjetskih gitarista danas. Nastupili su Francuz Thibault Cauvin, Rus Alexey Arkhipovskiy a na koncertu koji je rezervisan za crnogorske gitariste predstavio se Radoš Malidžan.

Umjetnici pored koncerata drže i besplatne masterklasove, otvorene za sve zainteresovane, u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“, čime se našim mladim gitaristima pruža privilegija da u svojoj sredini svakog mjeseca stupaju u kontakt sa nekim od vrhunskih umjetnika i pedagoga i svoja znanja usavršavaju bez potrebe da izdvajaju veliki novac i vrijeme za skupa putovanja do evropskih škola ili festivala. Masterklas Tonija Puzstai-ja je planiran za 21.oktobar a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla [email protected] ili putem facebook stranice www.facebook.com/VIVOCiklusKoncerataGitare/

Koliko su redovna ponuda koncerata gitare i časova kroz ovakav jedan ciklus potrebni našem gradu govori i činjenica da je na svakom dosada održanom koncertu u publici bilo između 250 i 300 slušalaca.

Organizator manifestacije VIVO ciklus koncerata gitare je Crnogorski gitaristički centar uz podršku uglednih partnera iz zemlje i svijeta – hotela Hilton Podgorica, Ministarstva finansija Vlade Crne Gore, JU „Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, D'Addario fondacije, Francuskog kulturnog instituta, Crnogorske komercijalne banke, digital DAB advertizing agencije, PG Sound-a, Arhimed-a i velikog broja medija – RTCG, TV Prva, TV 777, TV Pink M, Gracija, Pobjeda, Dan, Dnevne novine, portala MNE Magazin, volimpodgoricu, Ruski vesnik i Culture Corner.

 

2 komentara

  1. I am glad for writing to let you understand what a wonderful discovery my wife’s daughter experienced reading through your web site. She picked up too many details, which include how it is like to have an excellent giving nature to get many people effortlessly learn about various hard to do subject areas. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Many thanks for giving those practical, trustworthy, informative and fun tips on the topic to Tanya.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com