Položen kamen temeljac za stadion na Cetinju (VIDEO) - Volim Podgoricu

Položen kamen temeljac za stadion na Cetinju (VIDEO)

Premijer Duško Marković, gradonačelnik Cetinjeme Aleksandar Bogdanović i predsjednik Fudbalskog Saveza CG Dejan Savićević položili su kamen temeljac za izgradnju stadiona u Prijestonici.

Cetinje: Premijer Duško Marković, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović i predsjednik FSCG Dejan Savićević polażu kamen temeljac za stadion

Gepostet von Vlada Crne Gore am Freitag, 17. November 2017

Kako je ranije saopšteno iz Prijestonice, projekat izgradnje novog stadiona vrijedan je gotovo 9 miliona eura, a realizuju ga Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
 “Novi stadion, po svojim karakteristikama, zadovoljavaće najzahtjevnije standarde UEFA, čime će se stvoriti uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica i utakmica nacionalnih selekcija”, navodi se u saopštenju.

Ukupan kapacitet stadiona iznosiće pet hiljada i 192 gledaoca, dok je organizaciono podijeljen na četiri segmenta.

“Istočni segment čini istočna tribina kapaciteta 2 hiljade i 103 gledaoca na tribini i 98 u ložama. Zapadni segment je u arhitektonsko gradjevinskom smislu sličan istočnom, ali je distribucija sadržaja dijelom izmijenjena, prilagodjeno potrebama fudbalskih ekipa, delegata i osoblja na utakmicama, kao i zahtjevnim potrebama medija”, saopšteno je iz Prijestonice.

Zapadna tribina stadiona je kapaciteta dvije hiljade i 129 gledalaca na tribini i 145 u ložama. Sjeverni segment čini nenatkrivena tribina kapaciteta 717 mjesta rezervisana za gostujuće navijače, dok južni segment čini prizemni dio opredijeljen za komercijalne sadržaje orjentisane na pristupni trg.

Radove izvodi firma “Erlang”, a rok završetka je tri godine.

Postojeći stadion otvoren je 1957. godine i u to vrijeme bio je objekat koji je ispunjavao kriterijume za odigravanje mečeva i u najvišem domaćem takmičarskom rangu. Prvi fudbalski meč na tom stadionu Lovćen je odigrao protiv dubrovačkog GOŠK-a (2:1), u okviru tadašnje druge savezne lige.

Najposjećeniji sportski događaj na stadionu bio je duel osmine finala Kupa Jugoslavije između Lovćena i zagrebačkog Dinama, odigran 28. februara 1971. godine, kada je prema procjenama prisustvovalo oko 6.500 gledalaca.

Današnji drugoligački meč između ekipa Cetinja i Čelika biće posljednja zvanična utakmica na postojećem stadionu na Obilića poljani.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com