Radunović: Oslabađajućom presudom oslobođeni svi naši saborci sa protesta - Volim Podgoricu

Radunović: Oslabađajućom presudom oslobođeni svi naši saborci sa protesta

Odlukom Apelacionog suda, nismo oslobođeni samo mi, nego i svi časni učesnici opozicionog skupa, sopštio je funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Radunović je kazao da je odluka suda pravosnažna, jer više ne postoji mogućnost za žalbu Tužilaštva.

„Ovim su oslobođeni svi naši saborci, koji su pominjani i satanizovani u medijima, bez kazne, bez ikakve odgovornosti”, kazao je Radunović.

Funkcioner DF-a je podsjetio da su odmah nakon hapšenja lideri tog političkog saveza izašli u javnost i kazali da se radi o montiranom procesu, koji je imao cilj da skrene pažnju sa “krvničkog odnosa” SAJ-a i crnogorske policije prema svojim građanima 24. oktobra.

„Do dan danas nisu otkriveni ni formalini nalogodavci koji su naredili policiji da to uradi, niti oni koji su naredili da se nas dvojica uhapsimo potpuno nezakonito, nisu otkriveni ni najveći počinioci nedjela,“ podvukao je Radunović.

Poslanik DF-a je izjavio da je ovo prvi od tri pokušaja aktuelne vlasti da “kriminalizuje” DF.

„Ovaj je prvi, i imao je najviše indicija da bude lakše namontiran od ovih ostalih. U drugom postupku koji se vodi protiv Milana Kneževića, Andrije Mandića, naših kolega i ljudi iz Srbije postoji Edi koji je sve ispričao Sinđeliću a ovaj sve nama svjedoči. U trećem, koji je pokrenut protiv Nebojše Medojevića i ostatka naših prijatelja koji nisu bili obuhvaćeni do sada, taj čak nema ništa,“ naglasio je funkcioner DF-a

Radunović je kazao i da je sada prilika “za sve one koji vjeruju u institucije”, i koji su čekali da se proces završi kako bi mogli da komentarišu, da daju svoju osudu.

„Nakon ovog dokazanog pravosnažnog pokušaja Tužilaštva da svoje instrumente koje im je Zakon dao stave u funkcuju DPS-a u političkoj brobi protiv najvećeg oponenta, valja je sada jasno svima zašto smo pokrenuli inicijaticu za smjenu Ivice Stankovića”, kazao je Radunović.

Njegov kolega Milan Knežević je dodao da je ovakva odluka Apelacionog suda treba da navede ostatak opozicije na preispitivanje.

„Demoktarski front je jasno saopštio da će zavisno od važnosti političkih i društvenih tema vraćati u Skupštinu Crne Gore i stojimo iza te naše odluke, ali želimo takođe da podsjetimo crnogorsku javnost da su i poslanici Socijaldemokratske partije i nekadašnji poslanici aktuelne Demokratske Crne Gore zajedno sa Demoktatskom partijom socijalista obezbijedili dvije trećine za izbor Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca. Ako današnja odluka Apelacionog vijeća nije dovoljan razlog da se kolege iz opozicije preispitaju, a odnosi se na rad vrhovnog državnog tužioca i glavnog specijalnog tužioca onda ja ne znam šta bi još trebalo da se dogodi u Crnoj Gori da uđemo u neku normalizaciju demokratskih prilika o kojoj je govorio i kolega Slaven Radunović”, kazao je Knežević.

Vijesti

1 komentar

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com