Tužilac ukazao na fiktivne ugovore porodice Marović - Volim Podgoricu

Tužilac ukazao na fiktivne ugovore porodice Marović

Predsjednik Višeg suda Boris Savić odbio je žalbe advokata Svetozara Marovića i Miloša Marovića koje su podnijeli na rješenje o privremenoj mjeri oduzimanja dijela imovine.

Savić je objasnio da je činjenično stanje u dovoljnoj mjeri razjašnjeno i da će odluku donijeti za osam dana.

Na jučerašnjem ročištu, advokati Svetozara i Miloša Marovića, Zdravko Begović i Dimitrije Dapčević, ostali su pri navodima iz žalbe, navodeći da su njihovi klijenti stan iz 1992. stekli na zakonit način.

Begović je naveo da je njegov klijent Svetozar Marović stan otkupio pod povoljnim uslovima.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, prigovorila je ovim navodima, pojašnjavajući da to jeste tačno ali da su Marović i Zoran Mugoša sklopili fiktivni ugovor 2011. zbog pozajmice od pola milona eura.

“Kako Svetozar nije vratio pozajmicu stan je pripao Mugoši, da bi ponovo 2013. prešao u vlasništvo Marovića”,  objasnila je tužiteljka Vukčević.

Advokat Dapčević koji zastupa Miloša Marovića, tražio je da sud pribavi po službenoj dužnosti kolika su njegovom klijentu bila primanja dok je bio u odbojkaškom klubu ,,Budvanska rivijera“, kao i spisak zvanica koje su bile na svadbi u ,,Splendidu“ jer je tada dobio 150.000 eura.

Sudija Savić odbio je i ovaj prijedlog, ističući da se ne može znati koliko mu je ko od zvanica u koverti dao.

Advokat Begović je kazao da je dosta „sa hajkom i harangom na Svetozara Marovića, te da treba odlučiti na bazi svih dokaza i po zakonu“.

Sporazumom o priznanju krivice predviđeno je oduzimanje 11.885 kvadrata šuma, stanovi, livade i pašnjaci, kao i pet vikendica koje Marovići imaju u Budvi.

(Pobjeda)

3 komentara

  1. Alo bre bitange DPSovske! Alo bre hapsite ovog lopova! Ne zanima nas prica o depresiji. Da mu se sve pare uzmu, imovina nacionalizuje, a on posalje na robiju od bar deceniju, zajedno sa sinom ,zenom ,strinom, tetkom i ostalom rodbinom… Taman ce svi bit u spuz pa ce im lakse pas robija! ALo bre Sudije dobro pazite sto radite i da li se korumpirate. USkoro dolazi kraj DPS vladavine, tj brukanja Crne Gore! PA cemo fino da vidimo , mi narod, koji sudija je bio posten, a koji je uzima pare od Mujovica! Sve se zna, samo vas pratimo!!! Marovc odmah da se sprovede u Sud, pa u Spuz! Jel jasno! Necemo da cekamo ni dana vise! MAROVIC U SPUZ!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com