NE MOŽETE DA ODOLITE NUTELI? Evo kako da napravite zdravu koju ćete jesti bez griže savjesti! (RECEPT) - Volim Podgoricu

NE MOŽETE DA ODOLITE NUTELI? Evo kako da napravite zdravu koju ćete jesti bez griže savjesti! (RECEPT)

 

Vjerovatno već znate da je kupovna nutela puna šećera, što je i jedan od razloga zašto je toliko poželjna.

Mi vam donosimo  recept za zdraviju alternativu – domaću nutelu od lješnoka, kakaa, mlijeka i meda. Lješnici su, kao i ostali orašasti proizvodi odličan izvor zdravih masnoća, proteina i vlakana, dok je kakao jedna od najhranjivijih namirnica na svijetu, zbog čega se i ubraja u superhranu.

Kakao je bogat željezom, kalijumom, magnezijumom, a doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska, normalnom metabolizmu i čuva zdravlje kostiju.

Mislimo da smo dovoljno naveli, a na vama je da pripremite domaću nutelu i da uživate i pucate od zdravlja!

300 g lješnika
1 čajna kasika kokosovog ulja
2 čajna kasika kakaa u prahu
2 čajna kasika meda
mlijeko po potrebi

Priprema:

Lješnike pecite u rerni 10 min na 180 stupeni. Kada poprime bronzanu boju izvadite ih i očistite. Nakon toga lješnike stavite u blender i dodajte 2 čajna kasike meda, 2 čajna kasike kokosova ulja i 2 čajna kasike kakaa u prahu. Blendajte dok se sastojci ne sjedine, a po potrebi dodajte mlijeka kako bi smjesa postala kremasta.

Nakon što ste napravili svoju domaću i zdravu nutelu, namažite ju na integralni tost kako bi imali potpuni zdravi obrok.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com