URA je za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i ekipu iz Granda - Volim Podgoricu

URA je za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i ekipu iz Granda

Kandidat za odbornika Građanskog pokreta URA na Cetinju Miloš Perišić ocijenio je danas da je dekadentnim djelovanjem  vlast potisla u drugi plan najveće i najljepše vrijednosti tog grada. Stoga je, naglašava, URA pripremila plan za revitalizovanje istih.

Umjesto, kako kaže Perišić, svjetski poznatih umjetnika i stvaralaca, na Cetinju priliku dobijaju turbo-folk zvijezde, pa je URA u svom programu posebnu pažnju obratila na kulturu.

“Upravo na mjestima gdje smatramo da su najveći nedostaci u ovoj oblasti, URA je pripremila plan revitalizovanje istih. Gotovo svi uočavamo da je na Cetinju potrebno osnivanje Omladinskog kulturno-rekreativnog centra, čemu URA posvećuje najveću pažnju kada je u pitanju kultura”, istakao je.

Omladinski kulturno-rekreativni centar bi, smatra on, omogućio mladima da prate filmske projekcije i pozorišne predstave, kao i da imaju na raspolaganju adekvatne zabavne sadržaje.

“Time ćemo i cetinjskim umjetnicima i stvaraocima obezbijediti prostor za rad i izlaganje”, naglašava Perišić.

Plan im je, dodaje, da svaki objekat od nesumnjivog istorijskog i kulturnog značaja bude zaštićen, obnovljen, uređen i uvršten u turističku ponudu grada.

Zato će, naglašava kandidat za odbornika GP URA, promovisati kulturnu baštinu i institucije kulture, a ukupan kulturni potencijal, u razumnoj mjeri staviće u funkciju turističke ponude i razvoja grada.

“Bez rezervi, podržaćemo postojeće kulturne manifestacije, promovisaćemo nove i pomoći njihov razvoj. URA je za Dada i Lubardu, za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda. URA je za to da u najvećim mogućim kapacitetima iskoristimo naše kulturno blago i tradiciju, a ne za njihovo zapostavljanje i uništavanje”, zaključio je Perišić.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com