Dritan zaboravio da prijavi 20.000 eura - Volim Podgoricu

Dritan zaboravio da prijavi 20.000 eura

 Agencija za sprečavanje korupcije podnijela je 20. oktobra Sudu za prekršaje Budva odjeljenje Ulcinj zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslanika Dritana Abazovića, koji je, prema izvještaju ASK prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je prijavio netačan iznos depozita u banci.

“ASIC je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslanika Dritana Abazovića zbog kršenja člana 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, odnosno zbog predavanja redovnog godišnjeg Izvještaja o prihodima i imovini za 2016. sa netačnim i nepotpunim podacima”, kazali su iz Agencije odgovarajući na pitanja Dnevnih novina.

Dritan Abazović

Uvidom u bankovni račun poslanika Abazovića, na šta je dao pisanu saglasnost, Agencija je utvrdila da je Abazović prijavio netačan iznos depozita u banci, odnosno da je 31. decembra prošle godine na njegovom računu bilo 20.000 eura više oročenog novca nego što je naveo u Izvještaju o prihodima i imovini za 2016.godinu koji je dostavio Agenciji. Abazović je, naime, Agenciji prijavio da u bankama ima oročenih 60.000 eura, što je, sudeći po podacima ASK, mnogo manje od stvarnog depozita.

 Ako je lider Građanskog pokreta URA prijavio 20.000 eura manje, znači da je na njegovim bankovim računima najmanje 80.000 eura depozota.

“Osim toga, Abazović nije prijavio prihode od kapitala u iznosu od 2.301 eura, niti prihode od 250 eura ostvarene po ugovoru o djelu, što je Agencija utvrdila provjerom njegovog redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini za prošlu godinu, kao i uvidom u imovinski karton tog poslanika”, navode iz ASK.

U Agenciji za sprečavanje korupcije kažu da je Abazović 17. novembra ove godine došao u prostorije ASK, kako bi saznao o kojoj vrsti prekršaja se radi, jer je bio u “neformalnom saznanju” da je protiv njega podnijet prekršajni zahtjev.

“Službenici Agencije su informisali Abazovića o razlozima i zakonskim osnovama zbog kojih je Agencija nadležnom sudu podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kazali su iz ASK.

Abazović nije prijavio prihode od kapitala u iznosu od 2.301 eura, niti prihode od 250 eura ostvarene po ugovoru o djelu, što je Agencija utvrdila provjerom njegovog redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini za prošlu godinu, kao i uvidom u imovinski karton tog poslanika.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com