Jokić psovao sudije pa isključen, Bol rame uz rame sa Vestom i Džonsonom, maestralni Kari - Volim Podgoricu

Jokić psovao sudije pa isključen, Bol rame uz rame sa Vestom i Džonsonom, maestralni Kari

Interesantno je bilo večeras u NBA ligi, a noć je obilježio duel Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa, u kojem je bolji bio tim iz Los Anđelesa 127:109.

Duel su obilježili srpski reprezentativac Nikola Jokić i trener Denvera Majk Meloun koji su isključeni sredinom druge četvrtine poslije jedne rasprave sa sudijama.

https://twitter.com/nuggets_fanly/status/932500537089642496

Jokić je prethodno u napadu uhvatio loptu, nije pogodio za dva poena, a u skoku ga je sa leđa odgurnuo košarkaš Lejkersa Kajl Kuzma. Tada je trener Denvera Meloun utrčao na teren i uz viku se obrušio na sudiju nezadovoljan odlukom da se ne svira faul.

Ubrzo je Meloun je poslat sa terena, dok je isključen i Jokić, koji je uz psovke reagovao prema sudijama.

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun govorio je za američke medije posle poraza od Los Anđeles Lejkersa, u meču u kome je zajedno sa Nikolom Jokića isključen nakon protesta kod sudija.

Trener tima iz Kolorada smatra da je odluka o njegovom odstranjivanju sa meča bila opravadana, dok je u slučaju Jokića drugačijeg mišljenja.

“Da budem iskren, zaslužio sam da me izbace. Ali Nikola Jokić nije uradio ništa da bi ga isključili. To je nešto čime ćemo morati da se pozabavimo ako budemo imali vremena”, rekao je Meloun.

U sijenci tog incidenta ostaje podatak da je Lonzo Bol, drugi pik sa ovogodišnjeg drafta, ostvario drugi tripl-dabl u sezoni, pošto je u dresu Lejkersa imao 11 poena, 16 skokova i 11 asistencija.

Lonzo Bol je treći igrač Lejkersa u istoriji koji je u ruki sezoni došao do više od jednog tripl-dabla. Prije njega su to uspjeli Džeri Vest i Medžik Džonson.

Najefikasniji u timu Jezerdžija bio je Džulijus Rendl sa 24 poena, dok je Bruk Lopez dodao 21 poen, a Džordan Klarkson 18 poena. Kajl Kuzma je imao 17 poena, a Kentavijus Koldvel-Poup dva poena manje.

U Denveru bolji od drugih je bio Geri Haris sa 20 poena, dok je 17 poena imao Vilson Čendler.

Šampion NBA lige, ekipa Golden Stejta bez problema je savladala Bruklin 118:111.

U redovima šampiona sjajnu partiju pružio je Stef Kari, koji je ubacio 39 poena uz šut iz igre 14-24, 4-10 za tri, a imao je i 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Njega je pratio Klej Tompson sa 23 poena i 10 skokova.

U redovima Golden Stejta nije bilo Kevina Durenta, koji je povrijedio skočni zglob lijeve noge.

U redovima tima iz Bruklina najbolji je bio Alen Kreb sa 25 poena, Spenser Dinvidi je dodao 21, a Ronde Holis-Džeferson 16, uz 12 skokova.

Rezultati:

Bruklin – Golden Stejt 111:118

Minesota – Detroit 97:100

Finiks – Čikago 113:105

Los Anđeles Lejkers – Denver 127:109

Majami – Indijana 95:120

Toronto – Vašington 100:91

Vijesti

1 komentar

  1. Can I merely say such a relief to seek out somebody that truly knows what theyre discussing on the net. You actually have learned to bring a difficulty to light and earn it important. Workout . ought to read this and see why side on the story. I cant think youre less well-known simply because you definitely provide the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com