,,Radonjić je nanio veliku štetu Crvenoj Zvezdi” - Volim Podgoricu

,,Radonjić je nanio veliku štetu Crvenoj Zvezdi”

Predsjednik KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović osvrnuo se u intervjuu datom “Politici” na izjave Dejana Radonjića poslije odbranjene titule i otkrio da je crnogorski stručnjak nanio veliku štetu klubu.

Prvi čovjek aktuelnog prvaka Srbije i regionalne ABA lige govorio je za “Politiku” o onome što se dogodilo 16. juna uveče, nakon što su crveno-bijeli stavili tačku na sezonu 16/17 odbranivši titulu u domaćem prvenstvu.

Te večeri pred novinare je izašao trener Dejan Radonjić koji je govorio o dugovanjima kluba prema igračima i stručnom štabu, a upravo je to naljutilo Nebojšu Čovića koji ga je iste večeri pozvao i zatražio objašnjenje za takav postupak.

“Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumijem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koji sam razumio, iako sam bio ljut”, rekao je Čović.

Predsjednik Crvene zvezde mt:s tvrdi da je pričom o dugovanjima bivši trener nanio veliku štetu klubu, ali da to nije bio razlog zbog kojeg su se dvije strane rastale.

“Njegova izjava je nanijela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju”, istakao je Čović.

Nasljednika Dejana Radonjića predsjednik je odabrao, između ostalog, nakon sugestija koje mu je dao Svetislav Pešić.

“Pratili smo Alimpijevića posljednje tri godine, a s FMP-om je napravio veliki uspjeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokzao. Potpuno je posvećen košarci, može se reći opsjednut”, naglasio je Čović.

Nebojša Čović je otkrio da Zvezda od države trenutno dobija između 1.300.000 i 1.400.000 eura. On je kazao da bi finansiranje vrhunskog sporta trebalo da bude uklopljeno u sistem koji bi donio čist račun za sve.

Završni turnir Evrolige ove sezone biće odigran u Beogradu, ali Čović konstatuje da uprkos nadanjima plasman na fajnal-for nije realan.

“Potajno sam se nadao da možemo da probamo da pokušamo da se plasiramo u završnicu Evrolige, ali shvatio sam da nema mogućnosti da se napravi takav iskorak”, zaključio je Čović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com