LIGA ŠAMPIONA: Čudesan povratak Sevilje, Real šesticom do druge faze, kolaps Monaka - Volim Podgoricu

LIGA ŠAMPIONA: Čudesan povratak Sevilje, Real šesticom do druge faze, kolaps Monaka

Real Madrid i Bešiktaš prirdružili su se  PSŽ-u, Bajernu, Mančester sitiju i Totenhemu u osmini finala, epilog je mečeva 5. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Nekoliko goleada, ali i vrhunskih preokreta i dramatičnih mečeva ponudio je večerašnji program najelitnijeg evropskog takmičenja.

Liverpulu u Sevilji nije bilo dovoljno ni vođstvo od 3:0 na poluvremenu. Četa Jirgena Klopa imala je u džepu i prolaz i prvo mjesto u grupi, ali su se Španci probudili u drugom poluvremenu i preko Pizara u trećem minutu sudijske nadoknade stigli do 3:3.

“Redsi” će ispraviti večerašnji propust ako pobijede Spartak na svom terenu u posljednjem kolu, ali nadaju se i Moskovljani, koji još nisu otpisani, uprkos razočaravajućem remiju kod kuće protiv Maribora.

Sevilji je, s druge strane, za plasman u osminu finala dovoljan i bod u Sloveniji u posljednjem kolu, pod uslovom da Spartak ne pobijedi u Liverpulu.

Prvak Evrope odblokirao se na Kipru – šest golova Reala protiv APOEL-a, po dva Ronalda i Benzeme, kao najava izlaska iz krize čete Zinedina Zidana.

Real će u osminu finala kao drugi u grupi, jer je prvo mjesto osigurao – Totenhem. „Sparsi” su golovima Kejna i Sona preokrenuli protiv Borusije u Dortmundu, matematički je otpisali od plasmana u 1/8 finala, moguće i presudili Peteru Bošu na klupi „milionera”.

Borusija će u posljednjem kolu protiv Reala u Madridu igrati za plasman u Ligu Evrope, jer dva boda ima i APOEL, doduše uz slabiji međusobni skor.

Monako, bez povrijeđenog Jovetića, doživio je totalni kolaps – polufinalista Lige šampiona nokautiran je kod kuće od Lajpciga (4:1), čime je izgubio sve šanse da se plasira dalje, čak i u Ligu Evrope.

U istoj grupi, Bešiktaš je osigurao prolaz i 1. mjesto remijem u Istanbulu protiv Porta, dok će Portugalcima biti dovoljan i bod kod kuće protiv Monaka.

Napoli  još vjeruje – lider Serije A slomio je otpor Šahtjora u finišu golovima Insinjea, te pogocima Zjelinskog i Mertensa.

Za prolaz u 1/8 finala Napolitancima treba pobjeda u gostima protiv Fejnorda u posljednjem kolu, te poraz Šahtjora  od Sitija.

Ekipa Pepa Gvardiole nastavila je nevjerovatnu seriju pobjeda, ali je otpor Holanđana na “Etihadu” slomila tek u 88. minutu, golom Sterlinga.

Kraj utakmica!

90+3. minut – Nevjerovatno, nestvarno – Liverpulu ni vođstvo od tri gola razlike na poluvremenu nije bilo dovoljno za pobjedu u Sevilji. Španci golom Pizara stižu do boda.

88. minut – Ovo se čekalo cijelo veče – Mančester siti, golom Sterlinga, nastavlja pobjedničku seriju. Fejnord se dobro držao na “Etihadu”.

83. minut – Dris Mertens za 3:0 Napolija protiv Šahtjora.

81. minut – Drugi gol Napolija protiv Šahtjora, za vjerovatnu ovjeru pobjede i produžetak nade do posljednjeg kola. Pogodio je Poljak, Pjotr Zjelinski.

76. minut – Preokret Totenhema u Njemačkoj – Korejac Son pogodio je mrežu Borusije.

59. minut – Komplikuju se stvari za Liverpul u Sevilji – Englezi su vodili 3:0, a Španci su sada smanjili na 3:2, drugim golom Alžirca Ben Jedera, ovoga puta iz penala.

56. minut – Kakav gol Lorenca Insinjea – Napoli vodi protiv Šahtjora i još vjeruje da može u osminu finala.

54. minut – Šesti gol Reala protiv APOEL-a, drugi Ronalda u samo pet minuta.

51. minut – Sevilja je smanjila protiv Liverpula, gol Ben Jedera.

49. minut – Totenhem je izjednačio u Dortmundu – ko drugi nego Hari Kejn?

49. minut – Peti gol Reala na Kipru, 112. Ronalda u Ligi šampiona – sjajan skok Portugalca na centaršut Marsela za 0:5.

Počela su druga poluvremena; 45 minuta nade za Napoli, isto toliko dijeli fudbalere Šahtjora od plasmana u osminu finala

Poluvremena na svih šest terena. Goleade Reala, Lajpciga i Liverpula. Totalni kolaps Monaka, koji igra bez povrijeđenog Jovetića – “kneževima” treba pobjeda, a gube 4:1 kod kuće od vicešampiona Njemačke. Borusija Dortmund vodi protiv Totenhema, ali će večeras i matematički izgubiti šanse da se plasira u osminu finala. Miruju mreže na “San Paolu”, kao i na “Etihadu” – Napoli juri pobjedu protiv Šahtjora kako bi zadržao šanse da se plasira dalje, dok Siti juri novi trijumf za potvrdu veličanstvene forme.

45+1. minut – Kakva akcija i asistencija Ronalda, rutinska realizacija Benzema – 4:0 za Real protiv APOEL-a na Kipru.

45. minut – Njemci brzo odgovaraju – Lajpcig vodi 4:1! Raspala se odbrana Monaka, Keita je efektno pogodio ugao Subašićevog gola.

43. minut – Konačno, reakcija Monaka. Vjerovatno prekasno. Falkao je glavom nakon ubacivanja Ronija Lopesa smanjio na 3:1

41. minut – Treći gol Reala. Korner Asensija, pokušaj glavom Varana i dobra reakcija Naća.

39. minut – Drugi gol Reala na Kipru. Proradio je Karim Benzema, na asistenciju Tonija Krosa.

31. minut – Obamenajng, na sjajno dodavanje Jarmolenka, “probija” Ljorisa – Dortmund vodi protiv Totenhema.

31. minut –  Debakl Monaka. Timo Verner iz penala dovodi Lajpcig u vođstvo od 3:0 u Francuskoj.

30. minut – Egzibicija Liverpula na “Sančes Pishuanu”. Sijevnuo je kontranapad, Mane je pobjegao, Riko je odbranio njegov šut, ali je Firmino bio na pravom mjestu.

23. minut – Golčina Luke Modrića, Real vodi na Kipru. Sjajno je, iz voleja, sa preko 20 metara, hrvatski internacionalac poslao loptu u mrežu APOEL-a.

22. minut – Dvije šanse Sevilje, a onda drugi gol Liverpula. Na isti način kao prvi – Korner Kutinja, sada je Staridž bio na prvoj, a Mane kao realizator na drugoj stativi.

Gol Brazilca Firmina najbrži je u istoriji koji Sevilja primila u Ligi šampiona. Prošlo je samo minut i 28 sekundi.

 

9. minutu – Debakl prvaka Francuske – Lajpcig nakon devet minuta već vodi sa 2:0 na Azurnoj obali. Velika greška odbrane Monaka, školski kontranapad i realizacija Tima Vernera. “Kneževi” su pred definitivnom eliminacijom.

6. minut – Očajan početak za Monako – bez povrijeđenog Stevana Jovetića, “kneževi” već gube od Lajpciga. Nevjerovatan autogol postigao je Džemerson.

2. minut – Liverpul vodi u Sevilji. Korner sa desne strane, Vinjaldum je glavom zakačio loptu, a Firmino je na drugoj stativi nogom ubacio u mrežu.

Rezultati uživo:

Grupa E

Sevilja – Liverpul 3:3 kraj

Ben Jeder 51, 59 (penal), Pizaro 90+3. – Firmino 2, Mane 22, Firmino 30.

Spartak – Maribor 1:1 kraj

Ze Luis 82. – Mešanović 90+2.

Grupa F

Mančester siti – Fejnord 1:0 kraj

Sterling 88.

Napoli – Šahtjor 3:0 kraj

Insinje 56, Zjelinski 81, Mertens 83.

Grupa G

Bešiktas – Porto 1:1 kraj

Taliska 41. – Felipe 39.

Monako – Lajpcig 1:4 kraj

Falkao 43. – Džemerson (autogol) 6, Verner 9, 31 (penal), Keita 45.

Grupa H

APOEL – Real Madrid 0:6 kraj

Modrić 23, Benzema 29, 45+1, Naćo 31, Ronaldo 49, Ronaldo 54.

Dortmund – Totenhem 1:2 kraj

Obamejang 31. – Kejn 49, Son 76.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com