Home / PG INFO / Aktuelno / SUD ODLUČIO: Mugošin saradnik nije oštetio Glavni grad za 1,6 miliona u korist “Čelebića”

SUD ODLUČIO: Mugošin saradnik nije oštetio Glavni grad za 1,6 miliona u korist “Čelebića”

Željko Vuković, nekadašnji funkcioner u administraciji bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše oslobođen je danas optužbi da je budžet Podgorice oštetio za 1.662.000 eura u korist firme “Čelebić”.

Presuda je izrečena u Višem sudu u Podgorici pred vijećem sutkinje Vesne Pean.

“Elemetarna pravna struktura i logika mi nalažu da ne komentarišem nepravosnažne presude, ali to je ono što sam tvrdio od prvog dana, da sam radio u skladu sa Ustavom i zakonom”, kazao je Vuković nakon izricanja presude.

Vukovićev branilac, advokat Zoran Piperović kazao je da je presuda pokazala da u predmetu nije postojao nijedan dokaz za krivicu njegovog branjenika.

“Sud je donio oslobađajuću odluku i tužilaštvo će vjerovatno da se žali, a mi ćemo pisati odgovor na žalbu. Što će reći Apelacioni sud ostaje da se vidi. Evidentno je da u predmetu nije postojao nijedan jedini dokaz za  krivicu mog branjenika”, kazao je Piperović.

U optužnici je pisalo da on 2012. i 2013. nije blagovremeno odlučivao o žalbama “Čelebića” na rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada o plaćanju komunalnih taksi za korišćenje prostora na javnim površinama prilikom gradnje Bazara…

Objašnjava se da je Vuković tek 15. januara 2014. odlučivao o rješenjima, kada ih je poništio i vratio Upravi na ponovno odlučivanje.

Navodi se da je Uprava lokalnih prihoda 18. aprila 2014. opet donijela istovjetna, obavezujuća rješenja da Čelebić plati takse u iznosu od 1.662.250 eura.

Firma je ponovo uložila žalbe…

“Vuković je u drugoj polovini juna 2014, na sastanku organizovanom u kabinetu gradonačelnika Miomira Mugoše, vršio uticaj na predstavnike Uprave lokalnih javnih prihoda direktora Borivoja Marića i službenicu Juliju Anđelić, da obustave postupke utvrđivanja lokalne komunalne takse prema firmi Čelebić, što oni nisu prihvatili” navodi se između ostalog u optužnici.

Dodaje se da je Vuković jula 2014. godine, suprotno važećoj odluci o lokalnim komunalnim taksama i bez odluke Skupštine Glavnog grada Podgorice,  donio konačna rješenja kojim je ponoštio rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com