Majda pohvalila Johansona, srećna i zbog povratka Kaće i Jovanke - Volim Podgoricu

Majda pohvalila Johansona, srećna i zbog povratka Kaće i Jovanke

Majda Mehmedović i Per Johanson u finišu prošlogodišnje sezone sarađivali su u Bukureštu. Krilo „lavica“, koja će preskočiti SP zbog povrede ramena, poznaje bolje od svih novog selektora reprezentacije Crne Gore.

“Drago mi je što sam imala iskustvo rada sa njim. Bilo je kratko, ali je kod mene i ostalih ostavio pozitivan utisak. Drago mi je što je nakon Adžića došao Johanson, njegova energija može mnogo toga u igri da promijeni. Sjećam se kada nam je bilo najpotrebnije, pomogao nam je stavom, energijom i to je nešto najbolje što posjeduje. Ima veliko iskustvo, radio je dugo sa reprezentacijom Švedske, a mnoge od mojih saigračica u Bukureštu, kojima je tada bio selektor, dijele isto mišljenje. Ima, naravno, drugačije viđenje rukometa, na koje nijesmo navikli. Ali, lako se možemo prilagoditi sistemu. Znam da je oduševljen sa nama i našom energijom, jer nas odavno prati. Zna gdje je došao, šta imamo, mislim da će onako lijepo da se uklopi i mi sa njim”, rekla je Majda.

U kojem dijelu može najbolje da pomogne?

“Mislim da je oduševljen odbranom, odnosno našim sistemom, on neće tu ništa dirati. Sviđa mu se naša energija i želja. Mislim da će, a Skandinavci vole brži rukomet, dosta toga da radi za taj dio. Ali, mislim da nema vremena da mnogo mijenja, a ne bi bilo dobro ni za djevojke, jer za deset dana nije moguće nešto značajnije uraditi. Ali, sa svojom energijom može mnogo toga da promijeni. U suštini, svaka promjena je dobra u rukometu. Istina, igrali smo jak rukomet sa Adžićem, ali ovo je, jednostavno, drugačija škola. Eto, u Bukureštu radim godinu i po sa Skandinavcima i generalno je isto. Više obraćaju pažnju na kontre, tranziciju, ali su oduševljeni našom odbranom”, kazala je Mehmedović.

Da li su su veće ambicije sa povratkom Jovanke Radičević i Katarine Bulatović?

“Ako smo pravi tim, igraćemo tako, bez obzira jesu li ili nijesu sa nama Kaća i Joka. Sa njima će biti bolje. Smatram još da više nije tako mlada reprezentacija. Istina, gro njih jeste. Ali, pored Milene, tu su još Kaća, Joka i Marina, koje su mnogo iskusne. Rano je da pričamo o plasmanu, a sigurna sam da će prvenstvo biti drugačije nego što je bilo do sada. Očekujem neke iznenađujuće rezultate. U svakom slučaju, drago mi je što su se vratile Kaća i Joka, drago mi je što ću imati priliku da opet igram sa njima i nadam se da će se Jovanović i Klikovac oporaviti. ”

Grupa teška, na startu Danska i Rusija, šta je potrebno za pobjedu?

“Najbitnije da se otvori prvenstvo kako treba i da se prva utakmica odigra sa velikom energijom. A prva je sa velikom Danskom. Na prethodnom šampionatu bez Joke i Kaće smo im dobro parirali. Što znači da šansa postoji. Vjerujem da ćemo proći grupu”, istakla je Majda Mehmedović.

Pobjeda

1 komentar

  1. Aw, i thought this was an incredibly good post. In idea I would like to put in writing similar to this additionally – spending time and actual effort to generate a excellent article… but exactly what can I say… I procrastinate alot through no means manage to go done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com