Dva dana se jedrilo u Tivtu: Članovi domaćeg Delfina najbolji na regati - Volim Podgoricu

Dva dana se jedrilo u Tivtu: Članovi domaćeg Delfina najbolji na regati

JK Delfin iz Tivta organizovao je minulog vikenda  regatu “Dan Tivta” povodom proslave “Novembraskih dana” u čast grada Tivta. Regata se jedrila u subotu i nedjelju uprkos lošem vremenu i kiši drugog dana vikenda.

Pored jedriličara JK Delfin ovu sportsku feštu uveličali su svojim učešćem i jedriličari JK Lahor iz Kotora i JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog. Jedrilo se u klasam Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial.  U subotu su odjedrene dvije regate po sjeveroistočnom vjetru jačine 6 do 8 čvorova. U nedjelju su samo najiskusniji odgovorili na izazov kada je pojačalo jugo sa kišom. Ilija Marković i Igor Nikolić, obojica u klasi Laser, zajedno sa svojim trenerom Ilkom Klakorom, priredili su mali spektakl na moru u Tivatskom zalivu, a njihovo umjeće u tim izazovnim meteo-uslovima posmatrali sa najmlađi sa velikim interesovanjem.

Najboljim takmičarima nagrade su dodijelili Slavica Milić, marketing menadžer kompanije Luštica Bay i Nikola Krsmanović, koordinator Sekretarijata za sport Opštine Tivat, pod čijim pokroviteljstvom je regata i održana. U klasi optimist u generalnom poretku najbolji je bio Petar Klakor, JK Delfin ispred klupskog druga Nikole Golubovića  i Romine Racković iz JK Lahor. U klasi Optimist u konkurenciji do 12 godina takođe je trijumfovao Petar Klakor, JK ispred članova kotorskog JK Lahor Romine Racković na drugom i Nine Strahinje na trećem mjestu. U klasi Optimist u konkurenciji djevojčica Romina Racković je bila najbrža ispred klupske drugarice iz Lahora Nine Strahinje, odnosno trećeplasirane članice Delfina Nikoline Klakor.

Tatjana Kusovac (Delfin) povijedila je u klasi laser 4.7 ispred klupskih drugova Danila Jončića i Igora Nikolića, dok su članovi Delfina Ilija Marković i Irina Kusovac zauzeli prva dva mjesta u klasi laser Radial, gdje je treće mjesto osvojio Goran Burić iz Lahora.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com