Kako da detaljno očistite kuću, a da ne potrošite mnogo vremena - Volim Podgoricu

Kako da detaljno očistite kuću, a da ne potrošite mnogo vremena

Postoji nekoliko korisnih trikova koji vam mogu pomoći da čišćenje kuće završite brže i uz manje muke, a da sve bude čisto i sređeno kao što ste navikli.

Namještaj koji je presvučen meblom možete osvježiti votkom. Sipajte votku u fajtalicu, isprskajte komade namještaja, sačekate petnaestak minuta i lagano prebrišite magičnom krpom ili nekom sličnom mekšom krpom. Garnitura će biti osvježena bolje nego da ste sate proveli ribajući je.

Sitne plastične igračke i kocke možete oprati u mašini za pranje sudova, samo je važno da ih prije toga stavite u vrećice za pranje osjetljivog veša, da se ne bi zaglavile.

Ako koristite mikrotalasnu, znate koliko je dosadan posao ribanje… Pokušajte ovako: iscijedite limun u pliću posudu koja je do polovine napunjena vodom, stavite je u mikrotalasnu na tri minuta, zatim je isključite i ostavite je unutra bar još pet minuta. Ovo bi trebalo da “omekša” sve zapečene komadiće hrane i masnoću.

Prašinu sa osjetljivih djelova namještaja možete brisati i starim čarapama. Navucite čarapu na šaku, prsnite malo spreja protiv prašine ili je pokvasite vodom i “navalite”. Rukom je lakše obrisati prašinu, a lakše ćete dospjeti i do svih kutaka koje možda preskočite kad brišete prašinu krpom.

Ako imate dijete, ili ste prošli kroz fazu opsjednutosti naljepnicama, ili vas to zadovoljstvo tek očekuje. Ako naljepnice završe na kuhinjskim elementima, sobnim vratima, pločicama u kupatilu ili nekom sličnom mjestu koje nije predviđeno za naljepnice, najlakše ćete ih skinuti ako ih grijete fenom minut, dva. Lijepak će popustiti zahvaljujući toploti, pa ćete naljepnicu uspjeti da skinete bez posljedica.

Najjednostavniji način da tuš kabina uvijek bude čista je da svaki put kad se tuširate stavite malo tečnog sapuna na krpu i dok čekate da regenerator za kosu odradi svoje brzinski prebrišete kabinu i pločice. Isperete toplom vodom i – gotovo. A ako imate živaca, poslije tuširanja prebrišite staklene djelove kabine peškirom ili truleks krpom. Kad vam to pređe u naviku, nećete morati da provodite toliko vremena ribajući kamenac i ostatke sapuna koji se čas posla nakupe na kabini.

Efikasan način da osvježite tepih je da ga pospete sodom bikarbonom i ostavite da odstoji desetak, petnaest minuta, a zatim ga dobro usisate. Izgledaće kao da ste ga oprali, a i mirisi koji su se možda uvukli u tepih od kuvanja na primjer će nestati.

1 komentar

  1. over the internet,You should not search for the best way to present to families, you have many men and also mans companions. Mainly because that will certainly not crave you actually individuals basically look down on people.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com