Home / PG INFO / Aktuelno / ZA LJEPŠI GRAD: 17 podzemnih kontejnera na više lokacija (FOTO)

ZA LJEPŠI GRAD: 17 podzemnih kontejnera na više lokacija (FOTO)

 

Kako bi se efikasnije prikupljao komunalni otpad, poboljšala higijena i izgled Podgorice, prethodnih dana je počela montaža 17 novih podzemnih kontejnera zapremine 3 m³.

Prva grupa od 17 kontejnera biće postavljena: u Bloku VI na dvije lokacije, u dijelu grada preko Morače na tri lokacije, u blizini PC Gintaš, na Starom aerodromu na pet lokacija i na Zabjelu na jednoj lokaciji.

Završetak radova na montaži prvih 17 kontejnera planiran je narednih dana, kada će biti zavšena kompletna montaža i uređenje prostora oko kontejnera.

Po završetku ovih radova, nastaviće se sa montažom još 17 podzemnih kontejnera, čime će se u cjelosti realizovati planirana montaža 34 kontejnera koji su nabavljeni u ovoj godini, a za čiju nabavku su sredstva u iznosu od 129.370,85 eura obezbijeđena u budžetu Glavnog grada.

Izvođenju radova prethodilo je ispitivanje terena na predloženim lokacijama u dijelu prisustva podzemnih instalacija, zbog čega je nažalost jedan broj lokacija morao biti izuzet.

Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera.

Zato smatramo da će podzemni kontejneri, na ovim lokacijama, biti odgovarajuća zamjena za metalne kontejnere, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

Podsjećamo da će nakon završetka montaže, pored postojeća 34, u Podgorici biti prisutno ukupno 68 podzemnih kontejnera u skoro svim djelovima grada, koje će ovo Društvo redovno prazniti.

Prednosti primjene podzemnih kontejnera su višestruke, posebno ako se ima u vidu činjenica da sa jednim podzemnim kontejnerom, u zavisnosti od njegove zapremine, mijenjamo grupu od 3 do 5 kontejnera zapremine 1,1 m³, kao i da se odlaganjem otpada na ovaj način postiže viši stepen higijene, bez otpada rasutog oko kontejnera i bez neprijatnih mirisa.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *