Danilović: Ako se opozicija ne ujedini biće zbrisana i nikome neće biti žao - Volim Podgoricu

Danilović: Ako se opozicija ne ujedini biće zbrisana i nikome neće biti žao

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da nije bilo uslova za održavanje lokalnih izbora u Tuzima, Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, da je potrebna “temeljna promjena politike” opozicije koja, prema njegovom mišljenju, nije trebala da uđe u kampanju “jer je to ličilo na političko -samoubilački potez”.

“Uslova za izbore nije bilo niti može čuditi što se ovo i ovako dogodilo. Svako politički pismen znao je da opozicija ne treba da uđe u ovu kampanju jer je to ličilo na političko-samoubilački potez. Takmičiti se sa DPS-om bez prethodno postignutog dogovora o pravilima, pokušati da im se doskoči “na šake”, zdravicama, spotovima i markentignom zaista je nezrelo. Ne može ovako. Ovo je, a to smo govorili prije dva mjeseca, bio unutar opozicioni sudar na lokalnim izborima, a ne ozbiljan pokušaj da se pobijedi DPS. Velika žrtva ni zbog čega”. saopštio je Danilović

On je kazao da opozicija na Cetinju, sada od Socijaldemokrata, koje su “stavljale na veći stub srama od DPS-a” čekaju da upravo oni prelome na opozicionu stranu.

“Zar je dovoljno to što su pričali “opozicionu priču” u Prestolnici? Pa, to je bio jedini način da se kod DPS-a, za ne daj Bože i prifali li mandata, prevedu i neki umjereni opozicionari! Još im treba dati i mjesto gradonačelnika?”, naveo je Danilović.

Dodao je da će opozicija sada tražiti uslove i da se sprema za predsjedničke izbore kao da ništa nije bilo.

“Oslabili smo nepovratno svoje pregovaračke pozicije. Naravno, u međuvremenu, pojačaćemo unutaropozicionu svađu i nećemo međusobno govoriti. Ne može ovako. Treba nam temeljna promjena politike. Treba nam iskreno savezništvo i plan. Treba nam tvrda opoziciona politika – tvrda, a ne luda, politika protiv sebe, protiv nas. Treba nam jedinstvena politika prema međunarodnoj zajednici – razumna i razložna. Moramo biti garant mirne i stabilne tranzicije vlasti. Treba nam moratorijum na sve razlike za jedan četvorogodišnji mandat. Treba nam jedinstvo svi 39 opozicionih poslanika ili ćemo biti zbrisani i potom nikome neće biti žao”, zaključio je Danilović

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com