U Domu zdravlja zaboravili da nabave ugalj, pacijenti se smrzavali - Volim Podgoricu

U Domu zdravlja zaboravili da nabave ugalj, pacijenti se smrzavali

U Op­štoj bol­ni­ci i u Do­mu zdra­vlja u Plje­vlji­ma ju­če do ka­snih po­po­dnev­nih ča­so­va ni­je bi­lo gri­ja­nja, zbog če­ga su nam se obra­ti­li i pa­ci­jen­ti i oso­blje. Kri­vi­cu za to što su osta­li bez uglja, upra­ve ove dvi­je zdrav­stve­ne usta­no­ve pre­ba­ci­va­le su jed­ni na dru­ge. Ko­tlar­ni­ca se ina­če na­la­zi u plje­valj­skoj bol­ni­ci. Tek na­kon što je sti­gao ugalj, ko­tao je pot­pa­ljen i ra­di­ja­to­ri su po­če­li da se gri­ju, ali su bol­nič­ke kao i pro­sto­ri­je Do­ma zdra­vlja do iza pod­ne bi­le hlad­ne.

– Ko­tlar­ni­com upra­vlja bol­ni­ca, a naj­vje­ro­vat­ni­je je do­šlo do ne­stan­ka uglja – ka­zao je di­rek­tor plje­valj­skog Do­ma zdra­vlja Il­han Tur­su­mo­vić.
Na­kon to­ga smo po­sje­ti­li bol­ni­cu, gdje su nam ka­za­li da je di­rek­tor Mi­le Go­lo­če­vac oti­šao ku­ći, jer je pret­hod­nu noć de­žu­rao. Slu­žbe­ni­ci u bol­ni­ci su ka­za­li da kri­vi­ca ni­je do te usta­no­ve, već da je pro­blem do Do­ma zdra­vlja. Ka­ko tvr­de, bol­ni­ca upra­vlja ko­tlar­ni­com, ali ugalj za ko­tlar­ni­cu je­dan mje­sec ku­pu­je bol­ni­ca, a dru­gi Dom zdra­vlja. U no­vem­bru je Dom zdra­vlja tre­ba­lo da iz­vr­ši na­bav­ku uglja, ali to ni­je uči­nje­no na vri­je­me.

Ka­da smo opet do­šli u Dom zdra­vlja, di­rek­tor Tur­su­mo­vić ni­je že­lio bi­lo šta da ka­že po­vo­dom tvrd­nji iz bol­ni­ce, već je do­di­ru­ju­ći ra­di­ja­tor kon­sta­to­vao da „gri­ja­nje po­či­nje”.
– Naj­va­žni­je je da se ra­di­ja­to­ri gri­ju i da se ne ra­di o ve­ćoj ha­va­ri­ji – ka­zao je Tur­su­mo­vić ne že­le­ći da ko­men­ta­ri­še či­nje­ni­cu da upra­vo iz Do­ma zdra­vlja ugalj ni­je na vri­je­me na­ru­čen.

Pa­ci­jen­ti u če­ka­o­ni­ca­ma Do­ma zdra­vlja, ko­ji ni­je­su ski­da­li ka­pe i ru­ka­vi­ce, tvr­di­li su da če­sto do­la­zi do pre­ki­da gri­ja­nja i to po­seb­no u mje­se­ci­ma ka­da ugalj na­ba­vlja Dom zdra­vlja. Na­i­me, u to vri­je­me u Do­mu zdra­vlja ne žu­re da ugalj obez­bi­je­de uoči vi­ken­da, jer ne­ma­ju mno­go po­sla to­kom po­po­dnev­nih sa­ti u su­bo­tu i to­kom ne­dje­lje. O pa­ci­jen­ti­ma u bol­ni­ci kao i o za­po­sle­ni­ma oči­gled­no ne vo­de mno­go ra­ču­na. Ta­ko se če­sto de­ša­va da su po­ne­djelj­kom pro­sto­ri­je Do­ma zdra­vlja i bol­ni­ce, usled ne­do­stat­ka uglja, hlad­ne i po­red či­nje­ni­ce da je Rud­nik uglja bli­zu ovih zdrav­stve­nih usta­no­va. Pre­ma ri­je­či­ma na­ših sa­go­vor­ni­ka, ko­ji ni­je­su že­lje­li jav­no da go­vo­re o ovom pro­ble­mu, i pret­hod­nog po­ne­djelj­ka su bi­le hlad­ne pro­sto­ri­je, a pro­pu­sti su is­klju­či­vo zbog šted­nje pri­li­kom na­ba­vlja­nja ogre­va.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com