NAKON TEŠKE TRAGEDIJE: Uhapšene dvije osobe - Volim Podgoricu

NAKON TEŠKE TRAGEDIJE: Uhapšene dvije osobe

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su sinoć slobode R.G. (33) iz Nikšića, izvršnog direktora firme „Globalis trade“, i A.M. (28) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu, kojom prilikom je došlo do smrti D.P. sa Kosova i povrjeđivanja S.G, takođe sa Kosova, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da lica lišena slobode, R.G, izvršni direktor ove firme, i A.M, koji se nalazio na gradilištu, pri izvođenju građevinskih radova na parceli u Bečićima nisu postupili shodno propisima i tehničkim pravilima, odnosno da nisu obezbijedili mjere zaštite na radu, te je usljed tih propusta došlo do smrti D.P. i povrjeđivanja S.G.

Naime juče, 28.11.2017. godine oko 14,30 časova, u ulici Alekse Šantića, u naselju Bečići u Budvi, došlo je do urušavanja zemljišta visine oko osam metara, kao i jedne terase sa obližnje zgrade, na gradilištu građevinskog objekta firme „Globalis trade“. Do urušavanja zemljišta došlo je prilikom izvođenja zemljanih radova na gradilištu. Urušeno zemljište zatrpalo je dva radnika, S.G. i D.P. sa Kosova.

TEŠKA TRAGEDIJA: Jedna osoba poginula, druga teško povrijeđena

Na lice mjesta izašli su službenici Službe zaštite i spasavanja Budva, koji su S.G. izvadili ispod zemljanog odrona, koji je zatim prevezen u bolnicu u Kotoru i prema informacijama kojima raspolažemo nalazi se van životne opasnosti. I drugo lice koje je bilo zatrpano, D.P, je potom izvađeno ispod odrona, ali on nije davao znake života. Od strane Službe hitne medicinske pomoći u Budvi je konstatovana njegova smrt.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio nadležni tužilac, uz prisustvo službenika CB Budva i inspektora zaštite na radu, vještaka građevinske struke i vještaka zaštite na radu.

Tijelo D.P. je transportovano na Odjeljenje sudske patologije u KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu,

VOLIM PODGORICU

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com