Podgorica dobija novi Dom zdravlja - Volim Podgoricu

Podgorica dobija novi Dom zdravlja

Na ten­de­ru za iz­grad­nju vi­še­na­mjen­skog do­ma na Zla­ti­ci, vri­jed­nom 470.000 eura, za naj­po­volj­ni­jeg iz­vo­đa­ča iza­bra­na je da­ni­lov­grad­ska fir­ma Euro­zoks. Ka­ko su na­po­me­nu­li iz PG bi­roa, rok iz­vr­še­nja ugo­vo­ra je de­set mje­se­ci od da­na uvo­đe­nja u po­sao.

– Ri­ječ je o ur­ba­ni­stič­koj par­ce­li od 1.660 kva­dra­ta, a pro­jek­tom je pred­vi­đe­no da taj obje­kat ima po­vr­ši­nu od oko 600 me­ta­ra kva­drat­nih bru­to. Dom zdra­vlja će obez­bje­đi­va­ti pri­mar­nu zdrav­stve­nu za­šti­tu za 15 hi­lja­da gra­đa­na, u sklo­pu ko­jeg će bi­ti pro­sto­ri­je za iza­bra­nog lje­ka­ra za od­ra­sle i dje­cu, pa­tro­na­ža, sa­vje­to­va­li­šte, gi­ne­ko­lo­gi­ja, la­bo­ra­to­ri­ja i osta­le pra­te­će pro­sto­ri­je. U okvi­ru vi­še­na­mjen­skog objek­ta će se na­la­zi­ti po­šta, apo­te­ka, pro­sto­ri­je za klub pen­zi­o­ne­ra, pro­sto­ri­je za udru­že­nja gra­đa­na – na­ve­li su iz PG bi­roa.

Pre­ma pla­nu, u pred­vi­đe­nom objek­tu će ra­di­ti do­vo­ljan broj lje­ka­ra – šest iza­bra­nih dok­to­ra za od­ra­sle, dva iza­bra­na dok­to­ra za dje­cu, gi­ne­ko­log, a pla­ni­ra­no je da u sklo­pu tog objek­ta bu­du i slu­žba za uzor­ko­va­nje la­bo­ra­to­rij­skih ana­li­za, pa­tro­na­ža i dr­žav­na apo­te­ka. Bu­dže­tom Glav­nog gra­da za 2017. go­di­nu pred­vi­đe­no je 200.000 eura za re­a­li­za­ci­ju ovog pro­jek­ta, dok će pre­o­sta­lih 270.000 eura bi­ti alo­ci­ra­no bu­dže­tom za 2018. go­di­nu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com