PODGORICA: Pijete vodu sa Mareze? Ne radite to, DANAS NIJE za piće! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pijete vodu sa Mareze? Ne radite to, DANAS NIJE za piće!

Građanima se ne preporučuje da za piće upotrebljavaju vodu sa izvorišta Mareza zbog povećane mutnoće, saopšteno je iz Vodovoda i kanalizacije Podgorica.

Preporučuje se da se koriste bezbjedne alternative tj. voda iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.).

“Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su  povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Jutrošnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju povećanu mutnoću”, saopšteno je iz Vodovoda.

Napominju i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači  naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je, kako je saopšteno, stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema I bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com