Za izgradnju nove zaobilaznice Glavni grad se zadužuje 15 miliona - Volim Podgoricu

Za izgradnju nove zaobilaznice Glavni grad se zadužuje 15 miliona

Za izgradnju novog bulevara, mosta i zaobilaznice kojim će se povezati petrovačka i cetinjska magistrala, Glavni grad Podgorica će se zadužiti 15 miliona kod Međunarodne finansijske korporacije (IFC) i Erste banke AD Podgorica.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila ovu informaciju, a kako je saopšteno, investicija će se realizovati u 2018. i 2019. godini

Ukupna vrijednost prijekta iznosi 21.726.653,76 eura, od čega će Glavni grad finansirati oko 17 miliona eura, a Vlada 4,5 miliona eura.

“U skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, a imajući u vidu višestruke pozitivne uticaje koje bi realizacija tog kapitalnog projekta imala na poboljšanje standarda i kvaliteta uslova života u Glavnom gradu, Vlada je dala saglasnost na zaduženje Glavnog grada”, kaže se u Vladinom saopštenju nakon sjednice.

Podsjetimo, ova zaobilaznica će ići od budućeg kružnog toka u Donjoj Gorici (koji će biti kod nekadašnjeg restorana “Palma“) do kružnog toka na putu Podgorica – Petrovac (u neposrednoj blizini distributivno-logističkog centra “Volija”) približne dužine 3,6 km, uključujući i 150 metara dug most preko rijeke Morače.

Sa potpisivanja sporazuma

Sporazum o ovom projektu krajem juna su potpisali gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije IFC za Zapadni Balkan Tomas Lubek.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com