Premijera baletske predstave “Pepeljuga” sjutra veče u CNP-u - Volim Podgoricu

Premijera baletske predstave “Pepeljuga” sjutra veče u CNP-u

Premijera ovogodišnjeg ostvarenja Baletske škole „Princeza Ksenija“, balet „Pepeljuga“, na muziku Sergeja Prokofjeva, biće održana u Crnogorskom narodnom pozorištu, u subotu 2. decembra, u 20 sati. Repriza je 3. decembra, dok će ostale izvedbe publika moći da vidi tokom nastupajuće godine u okviru repertoara nacionalnog teatra.

Balet “Pepeljuga” namijenjen je za djecu i odrasle i predstavlja do sada najveće baletsko ostvarenje škole tokom 18 godina rada. U pitanju je još jedan u nizu velikih baletskih projekata osnivača i direktorke škole Vanje Pantović.

Koreografiju potpisuje Katia Petrovska iz Sofijske opere, a pored velikog ansambla i solista škole iz Bara, Podgorice i Nikšića u predstavi su angažovani i solisti Državne akademije baleta iz Kijeva, Galyna Grynkiv i Fedir Zarodyshev za uloge Pepeljuge i Princa.

Tradicionalno za ovaj balet, uz veoma pažljiv izbor uloga Maćehe pripala je takođe muškom igraču, solisti beogradskog baleta Željku Grozdanoviću. Posebnost ovog spektakla između ostalog čini povratak bivših učenica škole koje se pojavljuju u solističkim ulogama, doktor medicine Anastasija Nedović tumači ulogu Kraljice majke, a za ulogu Vile priprema se arhitekta Magdalena Nedović

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com