CG ŠKOLSTVO: Kako je seoska učiteljica postala direktorka velike škole i riješila da “zavede red” - Volim Podgoricu

CG ŠKOLSTVO: Kako je seoska učiteljica postala direktorka velike škole i riješila da “zavede red”

Optužbe da sam zbog partijske pripadnosti imenovana na mjesto v.d. direktorke bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov”, neprovjerene su, netačne i imaju za cilj moju diskreditaciju, poručila je Jasmina Kasumović Kalić.

Ona je, međutim, odbila da odgovori na pitanje “Vijesti” da li je član ili simpatizer SD-a, čiji je potpredsjednik ministar prosvjete Damir Šehović.

Kasumović Kalić je “Vijestima” kazala da nije “politički aktivna ni u jednoj partiji” i da “izbor na funkciju treba da bude pitanje zakonitosti, a ne političkih simpatija” prema bilo kome, jer je pravo na slobodu mišljenja meni, kao i svakom drugom, Ustavom garantovano”.

Iz Ministarstva više od nedjelju dana nijesu odgovorili šta je Šehovića opredijelilo da učiteljicu seoske škole imenuje za v.d. direktorice.

Kasumović je negirala da je riječ o partijskom zapošljavanju, ocijenivši da je imenovana u skladu sa propisima, što je vrlo lako provjeriti.

Ističe i da nije tačna tvrdnja zaposlenih u školi da ima “manje od pet godina staža, od kojih je polovinu provela na porodiljskom bolovanju”.

Kazala je i da su svi navodi “čak i zlonamjerni”, jer ne zna čime je “doprinijela i zaslužila da se takve neistine šire o meni bez ikakvih argumenata i dokaza”.

“Nije tačno da imam jedva pet godina radnog iskustva, već devet. Što se tiče navodnog zapošljavanja rođaka, kako kažu, naravno da ni to nije tačno. U početku mi je bila čak i smiješna takva manipulacija, a posebno kada se uzme u obzir da sam tek prije nekoliko dana imenovana za v.d… Ukoliko se pokaže da sam svojom intervencijom ili na bilo koji drugi način direktno ili indirektno uticala na to da se bilo koja moja rođaka ili neko meni blizak zaposli u periodu koji mi se spočitava, spremna sam da snosim punu odgovornost i podnesem ostavku”.

U inicijativi upućenoj Ministarstvu koju su potpisali nastavnici OŠ “Marko Miljanov”, traže da Šehović odgovori zašto za v.d. direktora nije postavio nekog od zaposlenih u toj ustanovi.

Oni optužuju Kasumović Kalić da nije kvalifikovana za to radno mjesto, jer je radila u školi koja “ima đaka koliko OŠ ‘Marko Miljanov’ zaposlenih”.

Zatekla “veoma lošu” situaciju, obavijestiće Ministarstvo prosvjete

Kasumović Kalić tvrdi da je u školi zatekla veoma lošu situaciju, o čemu će uskoro da obavijesti i Ministarstvo prosvjete.

“Koristim ovu priliku da poručim svim građanima Bijelog Polja, a posebno ovima koji fabrikuju neistine o meni, da su mi ovim samo dali dodatnu snagu da ostvarim svoju namjeru da OŠ ‘Marko Miljanov’ podignem iz veoma loše  situacije, a o čemu cu vrlo brzo upoznati i resorno Ministarstvo kao i sve zainteresovane građane. …”

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com