“Lavice” razbile Dansku na startu Svjetskog prvenstva! - Volim Podgoricu

“Lavice” razbile Dansku na startu Svjetskog prvenstva!

Novi selektor, nova svježina, neka nova snaga Crne Gore uz neke stare provjerene snage.

“Lavice” su na startu rukometnog Mundijala u Njemačkoj savladale selekciju Danske rezultatom 31:24 u utakmici gdje su od prvog do posljednjeg minuta bile dominantne.

Foto: Lars Poulsen / ekstrabladet.dk

Bio je to i zvanični debi Pera Johansona koji sigurno nakon prvog duela na klupi naše reprezentacije ima puno razloga za zadovoljstvo.

Bile su Dankinje favorit po kladionicama, prognozirao se čak i neki potencijalni rezultat 23:21, ali na kraju jedna od najtrofejnijih reprezentacija morala je da se pomiri sa činjenicom da se ovoga puta pitala samo Crna Gora.

Naše djevojke povele su već na početku duela sa 3:0, u desetom minutu razlika je iznosila pet a u 15. sedam golova. Istu prednost “lavice” su imale i u 35. minutu (21:14), koliko je bilo i u 40. minutu (25:18). Razlika je u 42. minutu iznosila maksimalnih osam golova u 46. je bilo devet a u 47. i rekordnih deset golova (29:19).

Foto: Lars Poulsen

Uspjele su Dankinje to da smanje do kraja, možda ponajviše i nekim našim neočekivanim promašajima ali kako zamjeriti nešto nakon ovakve predstave…

Blistala je rukometašica Vardara Jovanka Radičević koja je postigla 12 golova i još jednom pokazala koliko je potrebna ovom timu…

Pored Radičevićeve, istakle su se i Itana Grbić, Katarina Bulatović i Milena Raičević sa po četiri gola.

A ovo je pobjeda svih djevojaka i nadamo se najava nekih ponovnih velikih momenata.

Sjutra od 17 i 45, Crna Gora igra sa Rusijom, koja je danas savladala Tunis 36:16.

Reprezentacija.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com