Blizanci kojima je Zakerberg UKRAO IDEJU za Fejsbuk, danas su milijarderi, a to su postali baš zahvaljujući njemu! - Volim Podgoricu

Blizanci kojima je Zakerberg UKRAO IDEJU za Fejsbuk, danas su milijarderi, a to su postali baš zahvaljujući njemu!

Tajler i Kameron Vinklvos koji su ranije tužili Marka Zakerberga zbog krađe ideje za Fejsbuk danas su milijarderi pošto su profitirali od nevjerovatnog skoka elektronske kriptovalute Bitkoin. Oni su pametno investirali novac koji im je dodijeljen na ime odstete za Facebook.

Braća, koja su studirala na Harvardu zajedno sa Zakerbergom, dobili spor protiv Fejsbuka 2008. koji su pokrenuli zato što im je Zakerberg navodno ukrao ideju. Tada su dobili odštetu od 65 miliona američkih dolara, a u martu 2013. uložili su oko 11 miliona dolara u kupovinu oko jedan odsto svjetskih rezervi bitkoina, kada je elektronska valuta vredjela 120 američkih dolara. Tačan iznos nije poznat, ali vjeruje se da je riječ o oko 100.000 bitkoina, u vrijednosti od preko milijardu američkih dolara.

 Prije četiri godine Tajler i Kameron Vinklvos uložili su u bitkoine 11 miliona američkih dolara, a prošle nedjelje njihova vrijednost skočila je za gotovo 10.000 odsto. Vjeruje se da je ovo prvi profit od milijardu dolara ostvaren ulaganjem u bitkoin, što je istorijski trenutak za kontroverznu valutu.

Bitkoin je prošle nedjelje, nakon dvije godine dramatičnog rasta, dostigao vrijednost od 11.395 američkih dolara, uprkos upozorenjima na opasnosti po finansijusku stabilnost i mogućnost zloupotrebe u kriminalne svrhe.

Ovako je bilo prije 7 godina, u intervjuu sa Metom Lauerom, danas kontroverznim zbog optužbi za seksualno uznemiravanje:

Vjeruje se da su braća Vinklvos prve javne ličnosti koje su, investirajući u bitkoin, zaradile milijardu dolara.

Posle spora sa Fejsbukom, blizanci, koji su na Olimpijadi u Pekingu veslali za SAD, posvetili su se preduzetništvu sa bitkoinima, lansirali su vlastitu onlajn berzu i zajednički fond za rizični kapital.

“Nikada nismo prodali nijedan bitkoin, ulažemo na duge staze”, izjavio je Kameron Vinklvos prije dvije godine. Tajler Vinklvos, koji kaže da bi valuta mogla da dostigne bilionsku vrednost, izjavio je prošle godine za londonski Dejli telegraf da je bitkoin “neka vrsta bolje verzije zlata”.

stuff.co.nz

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com