,,ODLIJEPIĆETE” OD SREĆE: Naučnici su pronašli lijek za ćelavost! - Volim Podgoricu

,,ODLIJEPIĆETE” OD SREĆE: Naučnici su pronašli lijek za ćelavost!

Nova studija sprovedena u Južnoj Koreji uspješno je na miševima testirala hormon koji regeneriše kosu.i

Tim predvođen profesorom Kang-Jel Čoi sa Jonse Univerziteta kreirao je novi biohemijski preparat koji je testiran na miševima. U narednih 28 dana pokazalo se da preparat podstiče nov rast kose i regeneraciju.

Preparat sprječava vezivanje dva proteina koji inače, kada se vežu, ometaju putanju u tijelu koja kontroliše regeneraciju folikula i zarastanje rana. Preparat sprječava da do tih poremećaja dođe i omogućava regeneraciju. U kombinaciji sa valproinskom kiselinom dlaka još brže raste.

“Otkrili smo protein koji kontroliše rast kose i razvija novu supstancu koja utiče na regeneraciju kontrolišući funkciju proteina. Očekujemo da će nova supstanca doprinijeti razvoju lijeka koji ne samo da sprječava gubitak kose, već i regeneriše oštećena tkiva”, ističe Čoi.

Tim će ubuduće raditi na provjeri negativnih efekata, u slučaju da ih ima, piše. Studija je zasnovana na objavljenom radu Univerziteta u Kaliforniji koji je identifikovao nov način za aktiviranje matičnih ćelija u korist rasta dlake.

 

Kurir.rs/Indy100

2 komentara

  1. This will be the correct blog if you really wants to check out this topic. You understand a great deal its practically difficult to argue on hand (not that I actually would want…HaHa). You actually put a brand new spin over a topic thats been written about for years. Fantastic stuff, just excellent!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com