Ašanin: Neuspješan pokušaj DPS-a da zamagli činjenice - Volim Podgoricu

Ašanin: Neuspješan pokušaj DPS-a da zamagli činjenice

Na navode DPS-a, lako je odgovoriti: u laži su kratke noge. Ali, zbog javnosti i građana je neophodno pojasniti još nekoliko detalja. Bilo bi bolje da se prije medijskih izleta konsultujete sa predstavnicima struke i profesionalcima, jer vjerovatno niste ni svjesni da ste, kroz jučerašnje saopštenje, pokrenuli pitanje krivične odgovornosti mojkovačke Opštinske izborne komisije (OIK) Mojkovac, ukazao je predsjednik mojkovačkog odbora pokreta URA, Ivan Ašanin.

„Vaše tvrdnje da je opozicija, u ovom slučaju URA, krivotvorila neupotrijebljeni izborni materijali i da smo navodno „sami crtali geometrijske oblike i flomasterima ih zaokruživali“ nisu ništa drugo do bacanje prašine u oči građana i neuspješnan pokušaj zamagljivanja činjenica. Takvim netačnim navodima otvorili ste pitanje krivične odgovornosti za vaše prve ljude iz OIK-a, i to Kneževića, Miletića i Pejovića. Ukoliko OIK Mojkovac pod hitno ne pozove državnog tužioca i ne informiše javnost o ovome, tužilac je dužan da to uradi po službenoj dužnosti. Zamislite koliko apsurdno zvuči činjenica da OIK Mojkovac, u kojoj većinu ima DPS, nekome dozvoli da upotrijebi neupotrijebljene listiće sa glasanja“, ukazao je Ašanin.

On podsjeća da su „takvi navodi samo još jedan šamar povjerenju u izborni proces i to upućen, nažalost, od do juče prvog čovjeka opštine“.

„Time ste g-dine Medojeviću, još jednom pokazali da ni posle 2 mandata nijeste ni približno dorasli funkciji predsjednika opštine koju ste obavljali i koju ste uspjeli još jednom da unizite. Jedino što ste upsjeli da pokažete za ova dva mandata jeste da imate dara za mahinacije, podmetanja, spletke i izborne zloupotrebe. Posijali ste zlu krv, zavadili što ste mogli zavaditi, tako da ste došli u situaciju da i par prvih saradnika obruši na vas, sada kada vide da nećete biti predsjednik. To govori o vama, ali naravno i o njima. Mi Vam poručujemo: slobodno putuj igumane i sa sobom ponesi sva sla koja si do sada posijao“, ukazao je Ašanin.

On ukazuje da je „poražavajuće i kukavički da se, odlazeći gradonačelnik Mojkovca Medojević, krije iza partijskih paravana kada sastavlja saopštenja za medije, jer se za razliku od DPS-a, ljudi u Građanskom pokretu URA se nikada ne kriju, već uredno stoje iza svojih saopštenja“.

„Da li mislite da iko može povjerovati u ovu magla priču? Da li građani posle ovog saopštenja mogu imati povjerenje u izborni proces i organe za sprovođenje izbora (OIK) kada vi optužujete vaše prve saradnike iz OIK Mojkovac da su krivotvorili neupotrijebljeni izborni materijal sa opozicijom? Mi u URA-i imamo povjerenja i možemo da garantujemo da predsjednik OIK Mojkovac gospodin Knežević ne bi to uradio ni Vama, ni DPS-a, a ni opoziciji“, ukazao je Ašanin.

On je kazao da „zbog javnih navoda DPS-a Mojkovac, g-din Knežević mora hitno sazvati OIK Mojkovac da se odredi i saopštenjem izjasni oko Vaših navoda“.

„Mi ga pozivamo da to što prije uradi, i da zaključak i zapisnik OIK bude poziv državnom tužilaštvu da provjere navode iz saopštenja koje je Medojević napisao, i to po hitnom postupku. URA će preko svog člana u OIK Mojkovac zahtijevati da ova tema bude na dnevnom redu OIK-a jer je ovo optužba prvo za OIK Mojkovac pa tek onda za ostale“, saopštio je Ašanin.

Ašanin je podsjetio da je „nevjerovatno dokle su spremni da idu Medojević i DPS, pa hoće da žrtvuju svoje prve ljude“.

„Da li je to vaše neznanje nismo sigurni, ali da je velika sramota nema nikakve dileme. Neko za tu sramotu mora odgovarati, a ako ovo pitanje ne pokrenu OIK Mojkovac i državno tužilaštvo po službenoj dužnosti, onda će to URA pokrenuti. I na kraju, kratko oko mog zvanja magistra sa Sveučilišta u Zagrebu: bez želje da se pecam u Vašu mrežu i skrenem sa glavne teme, podsjećam vas da sam javno pokazao svoju dokumentaciju. Da li ste to spremni da uradite vi i vaši mentori? Vi i vaši mentori sa falsifikovanim diplomama, nijeste ni turistički bili do Zagreba ili Bolonje, već ste mislili da je dovoljno po znanje otići u Brodarevo ili Prištinu i na trafici kupiti diplomu. Dalje oko toga neću polemisati sa vama kojima su predsjednici partije i poslanici polagali ispite dok ste studirali 10 godina, samo ću vas podsjetiti da ste čekali kod mene u red i gurali se da zalijepite promotivne plakate“, podsjetio je Ašanin.

On je kazao da im je „sva istina kao ona o objavi rezultata sa ovih izbora, kada su spinovali da je DPS napredovao 4 odbornička mandata, a ispade da je DPS „napredovao“ 1 mandat i to sve sa silnim flomasterima, kockicama, trouglićima i raznim ostalim listićima“.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com