Organizovana obuka profesionalnih vozača drumskih vozila - Volim Podgoricu

Organizovana obuka profesionalnih vozača drumskih vozila  

U organizaciji Instrumenta Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija TAIEX i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, održana je ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača drumskih vozila, kazali su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ekspertska misija je realizovana nakon donošenja Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, a u okviru aktivnosti na izradi Predloga pravilnika o programima obuke i načinu polaganja ispita za sticanje licence profesionalnog vozača i sertifikata o stručnoj osposobljenosti i početka implementacije izdavanja samih licenci profesionalnog vozača.

Cilj održavanja TAIEX ekspertske misije bila je stručna pomoć eksperata iz država članica Evropske unije u usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU regulatornim okvirom za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača.

Učesnici su bili ekspert u oblasti kvalifikacija i obuka profesionalnih vozača, savjetnik u Odjeljenju za bezbjednost saobraćaja Viktoras Lapinas, Litvanska uprava za puteve pri Ministarstvu komunikacija, kao i službenici Direktorata za drumski saobraćaj i Direkcije za saobraćaj, državni inspektori i službenici Privredne komore Crne Gore

CdM

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and from now on every time a comment is added I buy four emails with similar comment. Perhaps there is any way you are able to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com